• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  David Goffin zet Pella abrupt opzij in 1e ronde in Halle

  Noventi Open

  Guido Pella (48, 8)
  set
  David Goffin (15)
  1
  1
  6
  1
  2
  6

  David Goffin heeft vlot de eerste horde genomen op het grastoernooi in Halle. De Belg, nummer 33 van de wereld, liet de hoger geplaatste Argentijn Guido Pella (ATP-24) maar 2 spelletjes: 6-1, 6-1 in 50 minuten.

  Als Argentijn heeft Pella het niet zo voor gras, hij is eerder een man voor gravel. Goffin liet het achtste reekshoofd 2 keer zijn eerste opslagspelletje van de set winnen, maar daarna dicteerde onze landgenoot de wet.

   

  Goffin serveerde dramatisch in de eerste set (40 procent 1e opslagen), maar maakte dat goed in de tweede (76 procent). Toch kon Pella geen enkele breakbal afdwingen. Het was hun derde ontmoeting en ook op de US Open in 2017 en op Indian Wells 2016 was Goffin de betere.

   

  In de 1/8e finales wacht de Moldaviër Radu Albot (ATP-41) op de beste Belg van de ATP-ranking. Ook tegen de 29-jarige Albot heeft de 28-jarige Goffin de bovenhand in de onderlinge duels: 2-0, zeges in Gstaad en Sofia in 2017.

   

  Enkele uren later mocht Goffin overigens nog eens juichen. Onze landgenoot plaatste zich met de Fransman Pierre-Hugues Herbert voor de kwartfinales in het dubbelspel. Opnieuw was Guido Pella het kind van de rekening. De Argentijn en zijn Portugese kompaan Joao Sousa beten in het zand.