Geen 3 op een rij! Nummer 1 van de wereld Osaka sneuvelt in Parijs

  Roland Garros

  Naomi Osaka (2, 1)
  set
  Katerina Siniaková (68)
  4
  1
  6
  2
  2
  6

  De grandslamreeks van Naomi Osaka is op Roland Garros geëindigd in de derde ronde. Na eindzeges op de US Open en de Australian Open mag ze een derde grandslamtitel op een rij vergeten. De Japanse nummer 1 van de wereld sneuvelde tegen de Tsjechische Katerina Siniakova, de nummer 1 van de wereld in het dubbel.

  Op hardcourt gooit Naomi Osaka al even hoge ogen, maar op gravel vindt de nummer 1 van de wereld maar moeilijk haar draai. De tragere ondergrond is niet ideaal voor haar vinnige spel. 

   

  In de tweede ronde stond de Japanse op de rand van de uitschakeling tegen ex-nummer 1 van de wererld Viktoria Azarenka, maar toonde ze haar weerbaarheid. Een derde ontsnappingstruc kon ze echter niet meer opvoeren op Roland Garros.

   

  Tegen de Tsjechische Katerina Siniakova, de nummer 1 van de wereld in het dubbelspel, kon Osaka geen vuist maken. De Japanse wisselde haar winners te vaak af met ongedwongen fouten en moest na twee sets het hoofd buigen.

   

  Siniakova, die in de eerste ronde van de Australian Open Elise Mertens nog de nodige moeite had bezorgd, staat voor het eerst in haar carrière in de vierde ronde van een grandslamtoernooi. Daarin neemt ze het op tegen de Amerikaanse Madison Keys, nummer 14 op de WTA-ranking.