• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Australische Barty haalt voor het eerst halve finale grandslamtoernooi

  Roland Garros

  Madison Keys (23, 14)
  set
  Ashleigh Barty (1, 8)
  3
  1
  6
  5
  2
  7

  Ashleigh Barty (WTA-8) heeft een persoonlijke mijlpaal bereikt: ze staat op Roland Garros voor het eerst bij de laatste 4 van een grandslamtoernooi. De 23-jarige Australische versloeg de Amerikaanse Madison Keys (WTA-14) in twee sets: 6-3, 7-5. 

  De eerste set tussen Barty en de 1 jaar oudere Keys ging gelijk op. In het vierde opslagspel van de Amerikaanse dreef Barty het tempo op en brak: 5-3. De nummer 8 van de wereld kon de set uitserveren, maar Keys gaf zich niet zomaar gewonnen. Barty kon het vierde setpunt uiteindelijk verzilveren: 6-3.

   

  Barty raasde door de tweede set. Ze won haar opslagspelletjes met gemak en liep 5-3 uit. Keys veerde nog 1 keer op en kwam tot 5-5 terug. Een break en een love game verder zat de partij erop: 7 -5.

   

  In de halve finale wordt Barty opgewacht door de piepjonge revelatie Amanda Anisimova (WTA-51). De 17-jarige Amerikaanse kegelde Simona Halep (WTA-3) uit het toernooi met duidelijke cijfers (6-2, 6-4). Beide speelsters zullen voor het eerst in hun carrière een halve finale op een grandslamtoernooi spelen.