Van een boost gesproken: Goffin stunt tegen Zverev en staat in de halve finales

  Noventi Open

  David Goffin (39)
  set
  Alexander Zverev (3, 2)
  3
  1
  6
  6
  2
  1
  7
  7
  3
  6
  3

  David Goffin (ATP-33) heeft Alexander Zverev voor eigen publiek verslagen in de kwartfinales van het grastoernooi van Halle (Duitsland). Onze landgenoot klopte de nummer 5 van de wereld in 3 sets.

  Spannende tiebreak zorgt voor beslissing

  Goffin legt in Halle de laatste hand aan zijn vormpeil voor Wimbledon, het derde grandslamtoernooi van het seizoen. Voor het eerst dit seizoen kon hij zich vandaag plaatsen voor de halve finales van een ATP 500-toernooi.

   

  Daarvoor moest hij wel voorbij Alexander Zverev. De Duitser won vorig jaar de ATP Finals en is de nummer 5 van de wereld. Voor eigen publiek had Zverev in de eerste set geen genade met Goffin: 3-6.

   

  In de tweede set keerde onze landgenoot de rollen om. Zverev won enkel het openingsspelletje, daarna was Goffin vertrokken voor zes stuks op een rij, goed voor een droge 6-1.

   

  De slotset was een pak spannender en ging naar een tiebreak. Bij 4-3 ging Zverev in de fout op zijn eigen opslag. Die break was voor Goffin genoeg om het af te maken. 

   

  Goffin staat voor het eerst dit seizoen bij de laatste vier van een serieus toernooi. Hij speelt in zijn halve finale tegen de Italiaan Matteo Berrettini, de nummer 22 van de wereld.

  Het winnende punt van Goffin: