• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Ex-winnares Ostapenko meteen uitgeschakeld op Roland Garros

  Roland Garros

  Jelena Ostapenko (49)
  set
  Victoria Azarenka (16)
  4
  1
  6
  6
  4
  2
  7
  7

  Jelena Ostapenko (WTA-39) heeft de 1e ronde van Roland Garros opnieuw niet overleefd. De winnares van 2017 verloor in 2 sets van de Wit-Russische Victoria Azarenka (WTA-43). Vorig jaar raakte ze ook niet verder dan de openingsronde.

  Met Azarenka, ex-nummer 1 van de wereld, kreeg Ostapenko geen cadeau voorgeschoteld. Alhoewel haar grandslamzeges op de Australian Open al enkele jaren achter haar liggen, blijft ze een lastige tegenstander.

   

  De wedstrijd zelf was een echt breakfestival. In totaal moesten de speelsters maar liefst 18 keer hun opslag afstaan. Hoewel Ostapenko een pak meer winners sloeg dan Azarenka, lag ook haar foutenlast 3 keer zo hoog. De Letse deed zich onder meer 17 keer te goed aan een dubbele fout. 

   

  In de 1e set waren beide speelsters lang aan elkaar gewaagd tot Azarenka bij een 4-4-stand toch een keer haar opslag kon bewaren. Ostapenko slaagde daar niet in, waardoor de 1e set op 6-4 eindigde. Bij een 5-4-stand in de 2e set kon Ostapenko nog 2 matchpunten wegwerken, maar in de tiebreak moest ze uiteindelijk toch toegeven. Na 1 uur en 50 minuten maakte de 29-jarige Azarenka zo een einde aan het gravelseizoen van Ostapenko.