• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Goffin overleeft pittige eerste ronde tegen Wawrinka in Rome

  Internazionali BNL d'Italia

  David Goffin (15)
  set
  Stan Wawrinka (20)
  4
  1
  6
  6
  2
  0
  6
  3
  2

  David Goffin heeft een eerste moeilijke klip omzeild op het ATP-toernooi van Rome. Onze landgenoot gaf de eerste set nog prijs tegen Stanislas Wawrinka, maar gunde de Zwitser dan maar twee spelletjes meer.

  David Goffin, vorig jaar nog kwartfinalist in Rome, heeft heel wat punten te verdedigen op het Italiaanse gravel. Bij een nederlaag in de eerste ronde dreigde hij zelfs uit de top 30 te tuimelen. Om dan Stanislas Wawrinka te loten, de ex-nummer 3 van de wereld, is heel ongelukkig.

   

  Maar Goffin had zijn snelle uitschakeling in Madrid al verteerd en trok aardig zijn streng tegen Wawrinka. De Luikenaar volgde vlot tot 5-4, maar plots haperde zijn spel. Met twee dubbele fouten gaf hij de eerste set uit handen. Het doembeeld van de voorbije weken - goed spel, maar afwezig op de cruciale punten - dook weer op.

   

  In de tweede set tapte Goffin uit een ander vaatje. De nummer 23 van de wereld toverde enkele mooie dropshots uit zijn racket en trakteerde Wawrinka, die al een tijdje op de sukkel is met blessures, op een droge 6-0. In de derde set gunde hij de Zwitser maar twee spelletjes meer.

   

  Goffin tankt vertrouwen, maar krijgt in de tweede ronde opnieuw een niet te onderschatten tegenstander tegenover zich: de Argentijn Juan Martin del Potro.

  Goffin: "Ik speelde solide, dat geeft me moed"

  "Het was een lastige wedstrijd", reageerde Goffin na afloop. "In de 1e set serveerde Wawrinka heel goed en liep het moeilijk. Ik wist dat een klein foutje me de set kon kosten, en dat is gebeurd. Ik had langere rally's nodig en die kwamen er vanaf het begin van de 2e set. Vanaf dan heb ik echt goed gespeeld."

   

  "Wat bemoedigend is, is dat ik mij solide heb getoond. Dat dwong Wawrinka ertoe snel de winner te gaan zoeken, waardoor hij veel risico's moest nemen. Dat gaf me op mijn beurt vertrouwen. Op het einde maakte ik ook goed gebruik van mijn dropshot. Ik ben tevreden."

  Bekijk hier het matchpunt van Goffin: