• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Goffin maakt het Tsitsipas moeilijk, maar struikelt over breakpunten

  Millennium Estoril Open

  Stefanos Tsitsipas (5, 1)
  set
  David Goffin (13, 4, WC)
  3
  1
  6
  6
  2
  4
  6
  3
  4

  David Goffin is gesneuveld in de halve finales van het graveltoernooi van Estoril in Portugal. Goffin speelde een verdienstelijke partij tegen de nummer 10 van de wereld Stefanos Tsitsipas, maar hij liet te veel breakballen onbenut om aanspraak te maken op de zege.

  David Goffin had even tijd nodig om in de match te komen. In zijn eerste opslagspel moest hij meteen een breakkans wegwerken. In zijn tweede zelfs twee. Dat deed Goffin succesvol om daarna zelf door de opslag van de Griek te gaan en dat op het einde van de set nog eens over te doen. 3-6-winst was het resultaat.

   

  Set twee was een opeenstappeling van verloren opslagspelletjes. Goffin verloor zijn opslagspel vier keer, Tsitsipas "maar" drie keer. Bij 5-4 had Goffin wel opnieuw twee breekballen om de stand op 5-5 te brengen, maar Goffin slaagde niet in die opzet. Hij verloor set twee met 6-4.

   

  Die trend zette zich voort in set drie. In het vierde spel kreeg Goffin drie breekkansen, maar hij verzilverde geen enkel. Zo bleef het gelijk opgaan tot 4-4, tot Tsitsipas wel een keer gebruik kon maken van een rist breekkansen. Op zijn eigen opslag maakte de Griek het werk af.

  "Vechtlust behouden"

  "Het was een zware match met een hoge intensiteit", vatte David Goffin de wedstrijd samen. "We hebben allebei mogelijkheden gehad, soms stond ik voor en soms moest ik achter de feiten aanhollen. Hij heeft me goed in de fout kunnen duwen."

   

  Voor de tweede keer dit seizoen heeft Goffin zich bij de laatste vier kunnen hijsen. In de halve finale in Marseille was het ook Tsitsipas die te sterk was voor de Belg. Toch is het een goed resultaat voor Goffin.

   

  "Ik ben naar Estoril gekomen om matchen te spelen: ik heb er drie gespeeld met twee overwinningen en één nederlaag. Dat is goed. Nu moet ik dit verder zetten in Madrid en die vechtlust behouden", besluit de Belgische nummer 1.

  Soms stond ik voor en soms moest ik achter de feiten aanhollen. Hij heeft me goed in de fout kunnen duwen.

  David Goffin