• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Bertens haalt grootste vis uit haar carrière binnen zonder set te verliezen

  Mutua Madrid Open

  Simona Halep (3, 3)
  set
  Kiki Bertens (11, 7)
  4
  1
  6
  4
  2
  6

  De Nederlandse Kiki Bertens (WTA-7) heeft het prestigieuze graveltoernooi van Madrid gewonnen. Ze klopte Simona Halep in de finale in twee sets. Bertens is in bloedvorm net voor Roland Garros en verloor het hele toernooi lang geen set.

  Kiki Bertens voelt zich goed op gravel en dat liet ze ook in Madrid duidelijk zien. De Nederlandse klopte op weg naar de finale onder anderen al Ostapenko en Kvitova en ook tegen ex-nummer 1 Halep speelde Bertens dominant. 

   

  In de openingsset moest ze eerst nog even achtervolgen tegen gravelspecialiste Halep, maar bij een 2-4-achterstand sloeg de motor van Bertens plots aan. Ze won zes games op een rij. En ondanks kranig weerwerk van Halep in set 2 ging ook die met 6-4 naar de Nederlandse.

   

  Dankzij de zege klimt Bertens naar de 4e plaats op de wereldranglijst. Dat is de hoogste plaats voor een Nederlandse tot nu toe. Voor Halep betekent de nederlaag dan weer dat ze niet de nieuwe nummer 1 van de wereld wordt.

   

  Ook vorig jaar stond Bertens al in de finale in Madrid, maar nu haalt ze hier de grootste zege uit haar carrière binnen. Ook de prijzenpot van 1,2 miljoen euro neemt ze mee naar huis.

  Enkele hoogtepunten uit de finale