Ga naar de inhoud
Federer in actie in de vorige ronde.

Internazionali BNL d'Italia

Federer past voor kwartfinale in Rome door beenblessure

 vr 17 mei 2019 14:17
Internazionali BNL d'Italia
Stefanos Tsitsipas (7, 8)
Roger Federer (97, 3)

Roger Federer zal het graveltoernooi van Rome niet winnen. De Zwitser paste vandaag voor zijn kwartfinale tegen de Griek Tstsipas door een beenblesssure. Zijn deelname aan Roland Garros is wellicht niet in gevaar. 

Federer kon het toernooi in Rome nog nooit winnen en nam dit seizoen voor het eerst deel sinds 2016. De Zwitser zou vandaag tegen de Griek Stefanos Tsitsipas strijden voor een plaats in de halve finales, maar een beenblessure gooit roet in het eten.

 

"Ik ben ontgoocheld dat ik vandaag niet in actie kan komen", zegt Federer in een persbericht. "Ik ben niet 100% fit en na zorgvuldig overleg met mijn team hebben we beslist om vandaag niet te spelen. Rome is altijd één van mijn favoriete steden geweest, ik hoop volgend jaar terug te komen."

 

Federer trekt dus met twijfels richting Roland Garros, het tweede grandslamtoernooi van het seizoen dat volgende week begint in Parijs. De Zwitser neemt er voor het eerst sinds 2015 deel.

Officiële mededeling van de organisatie:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.