• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Bonaventure mag dankzij breakfestival tegen Van Uytvanck in Rabat

  Grand Prix de SAR La Princesse Lalla Meryem

  Tamara Zidanšek (77)
  set
  Ysaline Bonaventure (127, Kwal.)
  4
  1
  6
  6
  2
  2
  3
  3
  6

  Het graveltoernooi in Rabat krijgt ook een Belgisch onderonsje in de kwartfinale: Ysaline Bonaventure (WTA-122) boekte een mooi succes tegen de Sloveense Tamara Zidansek (WTA-67): 6-4, 2-6, 6-3 na bijna 2 uur. Ze krijgt nu Alison Van Uytvanck (WTA-52) tegenover zich. 

  Bonaventure is aan een goed jaar bezig, ook in de Fed Cup stond ze onlangs tegen Spanje haar mannetje. De eerste set in haar eerste onderlinge duel tegen Zidansek was een breakfestival. Liefst 17 breakballen resulteerde in 3 breaks voor de Belgische en 2 voor de Sloveense. In het 10e spelletje werkte Bonaventure 2 breakkansen weg om haar 1e setpunt te benutten.

   

  In de 2e set hield Zidansek het hoofd het meest koel op de beslissende momenten: bij 3-2 brak ze 2 keer.

   

  Dan moest set 3 maar beslissen. En die was nog erger dan de eerste met liefst 8 (!) breaks. Alleen Bonaventure kon 1 keer haar opslag houden (2-0), daarna verloor elke speelster telkens haar inzet, maar ook zo kun je een match winnen.


  Van Uytvanck wipte eerder op de dag zonder problemen de Amerikaanse Varvara Lepchenko (WTA-149). Straks speelt Elise Mertens (WTA-18) nog tegen de Servische Ivana Jorovic (WTA-99). Mertens mepte gisteren Kirsten Flipkens naar huis.