• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Nadal verovert 1e titel van het jaar en is dan toch klaar voor Parijs

  Internazionali BNL d'Italia

  Novak Djokovic (1, 1)
  set
  Rafael Nadal (3, 2)
  0
  1
  6
  6
  2
  4
  1
  3
  6

  Rafael Nadal heeft voor de 9e keer het toernooi van Rome gewonnen. In de finale veegde hij 2 sets het gravel aan met Novak Djokovic, die tussendoor ook wel een set op zak kon steken.

  Rafael Nadal domineerde de voorbije jaren steevast het gravelseizoen, maar deze keer vertoonde hij opvallend veel barsten in zijn pantser. Hij wist zelfs geen enkel toernooi te winnen. Tot Rome.

   

  Nadal en Djokovic stonden voor de 5e keer tegenover elkaar in de finale in Rome. Djokovic had vorige week in Madrid nog de eindzege op zak gestoken, maar hij kreeg in de eerste set al meteen een dreun. Voor het eerst verloor hij een set met 6-0 tegen zijn rivaal.

   

  In de 2e set kwam Djokovic een paar keer onder druk op zijn eigen opslag, al weerstond hij die steeds met glans. 4 breakpunten werkte hij weg, tot hij bij 5-4 zélf toesloeg op de opslag van Nadal.

   

  De slotset was opnieuw een eenzijdig gebeuren. Nadal zat met een vroege break in een zetel en nestelde zich daar steeds meer in. Djokovic kon nog maar 1 game sprokkelen, tot zijn grote frustratie (foto). De nummer 1 en 2 van de wereld bewezen wel dat ze allebei in topvorm naar Roland Garros trekken.

  Enkele hoogtepunten van de finale