Ga naar de inhoud
Novak Djokovic
Novak Djokovic maakt een schuiver.

Bijltjesdag in Indian Wells: nummers 1 van de wereld liggen er al uit

 wo 13 maart 2019 07:51
ATP-Indian Wells (VS): 3e ronde
Novak Djokovic (1, 1)
Philipp Kohlschreiber (269)
einde
4
set 1
6
4
set 2
6

Het toptoernooi van Indian Wells moet voort zonder Novak Djokovic en Naomi Osaka. Voor de nummers 1 van de wereld werden vannacht respectievelijk de 3e en de 4e ronde het eindstation in de Verenigde Staten.

Djokovic: "Had mijn dagje niet, kan gebeuren"

Novak Djokovic (ATP-1) verslikte zich voor het eerst in zijn carrière in Philipp Kohlschreiber (ATP-39). Na 2 sets moest hij zich al gewonnen geven tegen de 35-jarige Duitser.

 

Na de verrassende nederlaag mocht Djokovic de hand in eigen boezem steken. De vijfvoudige eindwinnaar in Californië grossierde in fouten (27 unforced errors) en verzilverde maar 1 van zijn 5 breakballen. 

 

Achteraf stak Djokovic wel een pluim op de hoed van Kohlschreiber. "Hij draait al zo lang mee. Voor een wedstrijd op centercourt deinst hij dan ook niet terug", sprak 's werelds nummer 1. "Met zijn hoge ballen haalde hij me uit mijn comfortzone."

 

"Ikzelf heb helemaal niet goed getennist, ik had mijn dagje niet. Dat kan een keer gebeuren. Ongerust maak ik me niet, want op training voel ik me goed. Ik besef dat ik hier mijn topniveau niet gehaald heb. Daar ga ik nu aan werken met het oog op Key Biscayne."

 

Dat toernooi in Miami komt er al snel aan. Volgende week gaat het "5e grandslamtoernooi" al van start.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Osaka wint maar 4 games

WTA-Indian Wells (VS): 4e ronde
Naomi Osaka (197, 1)
Belinda Bencic (92, 23)
einde
3
set 1
6
1
set 2
6

Ook voor Naomi Osaka is het toernooi van Indian Wells al voorbij. De nummer 1 bij de vrouwen moest in de 4e ronde haar meerdere erkennen in de Zwitserse speelster Belinda Bencic (WTA-23). De titelverdedigster verloor in 2 sets: 6-3 en 6-1.

 

"Na zo'n nederlaag voel ik me normaal gezien erg slecht, maar dat valt nu best mee", reageerde Osaka, de winnares van de US Open en de Australian Open.

 

"Ik heb mijn best gedaan en kan me weinig verwijten. Misschien moet ik nog wat volwassener leren spelen", denkt de 21-jarige Japanse.

 

Ondanks de uischakeling zal Osaka ook na Indian Wells de wereldranglijst bij de vrouwen blijven aanvoeren. Nummer 2 van de wereld Simona Halep ging er immers ook uit in de 1/8e finales. De Roemeense verloor van de Tsjechische speelster Vondrousova (WTA-61): 6-2, 3-6 en 6-2.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Bijltjesdag

Novak Djokovic, Naomi Osaka en Simona Halep waren lang niet de enige toppers die vannacht sneuvelden in Californië. Ook Kei Nishikori (ATP-7), Kiki Bertens (WTA-7) en Marin Cilic (ATP-11) liggen eruit.

 

Bertens verloor van de voormalige nummer 1 Garbine Muguruza. De Spaanse triomfeerde na 3 sets: 5-7, 6-1 en 6-4.

 

Rafael Nadal (ATP-2) en Roger Federer (ATP-4) bereikten zonder problemen de laatste 16. Nadal won van de Argentijn Schwartzman (6-3 en 6-1), Federer klopte zijn landgenoot Wawrinka: 6-3 en 6-4.

 

De Belgische toppers Elise Mertens en David Goffin verloren vorig weekend al.