• home
 • video
 • pas verschenen

  Goffin neemt revanche op Cecchinato, maar ziet nog werkpunten

  Miami Open

  Marco Cecchinato (80, 14)
  set
  David Goffin (15, 18)
  4
  1
  6
  4
  2
  6

  David Goffin heeft een overtuigende zege geboekt tegen de Italiaan Marco Cecchinato en staat in de 4e ronde van het toptoernooi in Miami. Na 2 bijna identieke sets zegevierde de beste Belg met 6-4, 6-4.

  Goffin (ATP-20) verloor vorig jaar verrassend in de 1/8e finale van Roland Garros van Cecchinato, die ondertussen opgerukt is naar de 16e plaats van de wereld. De Italiaan is eerder een gravelspecialist en Goffin nam de partij resoluut in handen.

   

  In beide sets  stoomde onze landgenoot met een dubbele break door naar een 5-2-voorsprong. Goffin serveerde sterk, al haperde hij toch 2 keer in het 8e spelletje van elke set. Maar dat hinderde zijn geloof in eigen kunnen niet. Een sterk opslaggame later haalde hij telkens de set en finaal dus de match in huis: na 1 uur en 10 minuten mocht hij zich opmaken voor een duel met Frances Tiafoe.

   

  In een clash der generaties wipte de 21-jarige Amerikaan de 36-jarige Spanjaard David Ferrer. Die laatste, die bezig is aan zijn afscheidstournee en in de vorige ronde nog 's werelds nummer drie Alexander Zverev klopte, boog pas na 2,5 uur met 5-7, 6-3, 6-3 het hoofd.

   

  De voortekenen zijn gunstig voor Goffin tegen Tiafoe, de nummer 34 van de wereld. De twee ontmoetten elkaar al 3 keer, 3 keer won Goffin.

  Goffin was tevreden na zijn match, maar loopt nog niet over van vertrouwen. "Het ging vandaag opnieuw wat beter. Er waren heel goeie dingen, ook al geef ik 2 keer mijn opslag uit handen bij 5-2, wanneer ik mag serveren voor de set en de match. Ik moet rigoureus blijven bij elke opslag en bij elk punt om het af te maken."

   

  "Ik bevind mij nog niet in het stadium waarin ik vol vertrouwen een wedstrijd beëindig door agressief en bevrijd te spelen. Maar goed, bij 5-4 heb ik mij herpakt en kon ik besluiten met 2 knappe ballen langs de lijn."

   

  Voor Goffin kijkt Tiafoe uit zijn doppen: "In eigen land zal Tiafoe heel gemotiveerd zijn. Het wordt geen evidente match. Hij begon knap aan het seizoen met een mooi parcours in Melbourne (kwartfinale, red). Hij heeft heel veel kracht. Het publiek zal achter hem staan. Ik zal er elk punt moeten staan."

  " "

  Marco Cecchinato kan zijn stunt van vorig jaar op Roland Garros tegen Goffin niet herhalen.