• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Kyrgios werkt Nadal flink op de zenuwen. En het werkt nog ook

  ATP-toernooi in Acapulco (Mex)

  Rafael Nadal (2, 1)
  set
  Nick Kyrgios (48)
  6
  1
  3
  6
  2
  2
  7
  7
  6
  6
  3
  7
  8

  Rafael Nadal (ATP-2) heeft zijn eerste nederlaag in een maand geleden. De Spaanse tennistopper liet in Mexico 3 matchballen liggen tegen enfant terrible Nick Kyrgios (ATP-72). De Australiër verraste Nadal onder meer met een onderhandse opslag.

  Boegeroep als beloning

  Rafael Nadal speelde in Mexico zijn eerste toernooi na de verloren finale op de Australian Open. In de tweede ronde kreeg hij Nick Kyrgios voorgeschoteld in Acapulco. En met de Australiër op het terrein valt er altijd wel wat te beleven.

   

  Na verlies in de eerste set dacht Kyrgios aan opgeven. Hij voelde zich misselijk, maar uit vrees voor de reacties durfde hij de handdoek niet in de ring te gooien.

   

  Toen Kyrgios weer het terrein opslofte, leek hij een andere tennisspeler. Nadal maakte zich druk in het publiek en vroeg hen om rustiger te worden. Kyrgios stond de Spanjaard bij en riep: "Kop dicht!" De umpire gaf hem een waarschuwing.

   

  Kyrgios nam, ondanks een pijnlijke rug, de regie in handen en profiteerde van de missers van Nadal. De nummer 2 van de wereld liet de ene kans na de andere liggen. 3 matchballen gingen de mist in. 

   

  Na iets meer dan 3 uur tennis moest Nadal zich gewonnen geven. Kyrgios rolde over de grond. Deze keer mocht het publiek hem wel uitjoelen.

  Tweet: Kyrgios serveert Nadal een onderhandse opslag

  Meer beelden van de wedstrijd:

  Rafael Nadal

  Rafael Nadal speelt zijn eerste toernooi sinds de Australian Open.

  Nick Kyrgios

  Nick Kyrgios krijgt het aan de stok met de umpire.

  Nick Kyrgios

  De Australiër rolt over het terrein.

  Rafael Nadal

  Verloren of niet, Nadal bedankt het publiek.