Ga naar de inhoud
Alison Van Uytvanck kan niet op tegen Caroline Wozniacki.
Caroline Wozniacki mocht tijdens de loting nog eens met de trofee pronken.

Van Uytvanck ondergaat wet van de sterkste tegen Wozniacki

 ma 14 januari 2019 11:50
Australian Open
Alison Van Uytvanck (299)
Caroline Wozniacki (117, 3)
einde
3
set 1
6
4
set 2
6

Alison Van Uytvanck heeft niet kunnen stunten tegen Caroline Wozniacki. De Deense titelverdedigster was net dat tikkeltje beter dan onze landgenote. Van Uytvanck is de derde Belgische die verliest in de eerste ronde in Melbourne.

Alison Van Uytvanck had het niet getroffen bij de loting en moest het in de Rod Laver Arena opnemen tegen Caroline Wozniacki, titelverdedigster in Melbourne. Tot 2-3 hield de Belgische gelijke tred met het derde reekshoofd.

 

Maar een dubbele fout op een wel heel slecht moment bezorgde Wozniacki een break voorsprong en de Deens liet haar prooi niet meer los. Van Uytvanck  maakte ook iets te veel fouten om Wozniacki in verlegenheid te brengen.

 

Ook in de tweede set deed één break Van Uytvanck de das om. Ondanks een 40-15-voorsprong kon ze haar opslagspel niet behouden en Wozniacki sloeg een beslissend kloofje: 1-3. Wat Van Uytvanck daarna ook proberen, die achterstand kon ze niet meer goedmaken. Op 5 deelnames in Melbourne raakte Van Uytvanck nog nooit voorbij de eerste ronde.

Caroline Wozniacki balt haar vuist in de match tegen Alison Van Uytvanck.

"Ik heb me toch geamuseerd"

"Ik heb dan wel verloren, maar ik heb me toch geamuseerd", vertelde Alison Van Uytvanck na haar nederlaag. "Het is jammer dat ik hier zo'n goeie Wozniacki tref. Ze heeft geen cadeaus gegeven en ze stond er op de belangrijke punten."

 

"Ik ben niet teleurgesteld. Ik ben erg tevreden over mijn niveau. Ik had nooit gedacht dat alles zo goed zou gaan. Na Auckland zat ik met twijfels en ik was voor de wedstrijd heel nerveus, maar dit heeft me vertrouwen gegeven."

Statistieken

Alison Van Uytvanck   Caroline Wozniacki
7 aces 4
2 dubbele fouten 0
0/2 (0%) breakpunten 2/7 (29%)
25 winners 21
34 ongedwongen fouten 16
59 totaal punten 73

Wozniacki na de match: "Straks begin ik nog te huilen"

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Fase per fase

10:49

Afgelopen: Wozniacki wint

Alison Van Uytvanck heeft zich kranig verweerd tegen Caroline Wozniacki. Ze kon nog twee matchpunten redden, maar het derde was er te veel aan: 6-3, 6-4..
10:44
Van Uytvanck kan de uitschakeling nog even afwenden. Ze wint overtuigend haar eigen opslagspel, maar staat nu wel met de rug tegen de muur op de service van Wozniacki.
10:44
10:38
Met onder meer een knappe lob voert Van Uytvanck de druk op op de opslag van Wozniacki: 0-30. Maar de Deense is niet onder de indruk en behoudt haar opslag met 4 punten op een rij.
10:37
Van Uytvanck kan bij een 4-2-achterstand in de tweede set een breakpoint wegwerken, maar heeft nog altijd een break achterstand: 4-3.
10:21

Deense break

Wozniacki heeft de opslag van Van Uytvanck afgesnoept. Daardoor komt ze 1-2 voor.
10:14

Set 2

Net als in de eerste set gaat het begin van de tweede set gelijk op. Het staat 1-1.
10:06

3-6 voor de Deense

Wozniacki heeft een einde gemaakt aan de eerste set. Bij 3-5 mocht ze zelf voor de set serveren en dat deed ze met verve. Het grote verschil tussen beide speelsters situeert zich bij de unforced errors: Van Uytvanck maakt er tot nu toe dubbel zoveel als Wozniacki.
09:51

Eerste gaatje: 2-4

Wozniacki heeft een eerste break geforceerd. De Deense is bij een 2-3-voorsprong door de service van Van Uytvanck gegaan. Onze landgenote sloeg op het beslissende punt een dubbele fout.
09:28

1-1

Van Uytvanck is prima begonnen. In het openingsspel forceerde ze een breakpunt, maar Wozniacki wist het weg te werken. In de tweede game behield onze landgenote haar opslag. Het staat dus 1-1 gelijk.
09:05

Match gaat zo meteen van start

Alison Van Uytvanck en Caroline Wozniacki zijn op de court verschenen. Onze landgenote speelt in een volledig roze uitrusting.
13/01/19
23:31

"Alison heeft de wapens"

David Basile, de coach van Alison Van Uytvanck, hoopt op een stunt van zijn poulain. "Het is geen makkelijke loting, maar je kunt een topper beter tegenkomen in de eerste ronde. Vaak zijn die kwetsbaar in dat stadium. Alison heeft de wapens om het Wozniacki moeilijk te maken."
23:31
Caroline Wozniacki traint al enkele dagen in Melbourne.
23:30

Wozniacki is op haar hoede

Caroline Wozniacki versloeg vorig jaar Alison Van Uytvanck op het gravel van Rome met 6-1 en 6-4. "Het is een delicate tegenstander. Ze heeft een atypische stijl met vlakke slagen en ze slaat goed op. Ik zal agressief moeten spelen", zegt de Deense.
23:30
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
23:27
Alison Van Uytvanck wacht maandag om 9u Belgische tijd een fikse uitdaging. Dan neemt ze het in de vernieuwde Rod Laver Arena op tegen titelverdedigster Caroline Wozniacki.