• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Uytvanck ondergaat wet van de sterkste tegen Wozniacki

  Australian Open

  Alison Van Uytvanck (64)
  set
  Caroline Wozniacki (3)
  3
  1
  6
  4
  2
  6

  Alison Van Uytvanck heeft niet kunnen stunten tegen Caroline Wozniacki. De Deense titelverdedigster was net dat tikkeltje beter dan onze landgenote. Van Uytvanck is de derde Belgische die verliest in de eerste ronde in Melbourne.

  Alison Van Uytvanck had het niet getroffen bij de loting en moest het in de Rod Laver Arena opnemen tegen Caroline Wozniacki, titelverdedigster in Melbourne. Tot 2-3 hield de Belgische gelijke tred met het derde reekshoofd.

   

  Maar een dubbele fout op een wel heel slecht moment bezorgde Wozniacki een break voorsprong en de Deens liet haar prooi niet meer los. Van Uytvanck  maakte ook iets te veel fouten om Wozniacki in verlegenheid te brengen.

   

  Ook in de tweede set deed één break Van Uytvanck de das om. Ondanks een 40-15-voorsprong kon ze haar opslagspel niet behouden en Wozniacki sloeg een beslissend kloofje: 1-3. Wat Van Uytvanck daarna ook proberen, die achterstand kon ze niet meer goedmaken. Op 5 deelnames in Melbourne raakte Van Uytvanck nog nooit voorbij de eerste ronde.

  Caroline Wozniacki balt haar vuist in de match tegen Alison Van Uytvanck.

  "Ik heb me toch geamuseerd"

  "Ik heb dan wel verloren, maar ik heb me toch geamuseerd", vertelde Alison Van Uytvanck na haar nederlaag. "Het is jammer dat ik hier zo'n goeie Wozniacki tref. Ze heeft geen cadeaus gegeven en ze stond er op de belangrijke punten."

   

  "Ik ben niet teleurgesteld. Ik ben erg tevreden over mijn niveau. Ik had nooit gedacht dat alles zo goed zou gaan. Na Auckland zat ik met twijfels en ik was voor de wedstrijd heel nerveus, maar dit heeft me vertrouwen gegeven."

  Statistieken

  Alison Van Uytvanck   Caroline Wozniacki
  7 aces 4
  2 dubbele fouten 0
  0/2 (0%) breakpunten 2/7 (29%)
  25 winners 21
  34 ongedwongen fouten 16
  59 totaal punten 73

  Wozniacki na de match: "Straks begin ik nog te huilen"

  Fase per fase

  1. 10 uur 49. Afgelopen: Wozniacki wint. Alison Van Uytvanck heeft zich kranig verweerd tegen Caroline Wozniacki. Ze kon nog twee matchpunten redden, maar het derde was er te veel aan: 6-3, 6-4..
  2. 10 uur 44. Van Uytvanck kan de uitschakeling nog even afwenden. Ze wint overtuigend haar eigen opslagspel, maar staat nu wel met de rug tegen de muur op de service van Wozniacki.
  3. 10 uur 44.
  4. 10 uur 38. Met onder meer een knappe lob voert Van Uytvanck de druk op op de opslag van Wozniacki: 0-30. Maar de Deense is niet onder de indruk en behoudt haar opslag met 4 punten op een rij.
  5. 10 uur 37. Van Uytvanck kan bij een 4-2-achterstand in de tweede set een breakpoint wegwerken, maar heeft nog altijd een break achterstand: 4-3.
  6. 10 uur 21. Deense break. Wozniacki heeft de opslag van Van Uytvanck afgesnoept. Daardoor komt ze 1-2 voor.
  7. 10 uur 14. Set 2. Net als in de eerste set gaat het begin van de tweede set gelijk op. Het staat 1-1.
  8. 10 uur 06. 3-6 voor de Deense. Wozniacki heeft een einde gemaakt aan de eerste set. Bij 3-5 mocht ze zelf voor de set serveren en dat deed ze met verve. Het grote verschil tussen beide speelsters situeert zich bij de unforced errors: Van Uytvanck maakt er tot nu toe dubbel zoveel als Wozniacki.
  9. 09 uur 51. Eerste gaatje: 2-4. Wozniacki heeft een eerste break geforceerd. De Deense is bij een 2-3-voorsprong door de service van Van Uytvanck gegaan. Onze landgenote sloeg op het beslissende punt een dubbele fout.
  10. 09 uur 28. 1-1. Van Uytvanck is prima begonnen. In het openingsspel forceerde ze een breakpunt, maar Wozniacki wist het weg te werken. In de tweede game behield onze landgenote haar opslag. Het staat dus 1-1 gelijk.