• home
 • video
 • pas verschenen

  Muguruza schakelt Konta uit om 3.12u: "Ik ga meteen ontbijten"

  Australian Open

  Johanna Konta (14)
  set
  Garbiñe Muguruza (15, 18)
  4
  1
  6
  7
  7
  2
  6
  3
  5
  3
  7

  Op de Australian Open kijken ze niet op een uurtje meer of minder. Voor Garbine Muguruza en Johanna Konta werd het een nachtelijk avontuur in Melbourne na enkele regenbuien en lange wedstrijden. De Spaanse benutte het matchpunt om 3.12u Australische tijd.

  Het was al na middernacht toen Johanna Konta (WTA-38) en Garbine Muguruza (WTA-18) aan hun onderonsje konden beginnen. De Britse en de Spaanse waren duidelijk goed uitgeslapen, want ze maakten er een wedstrijd van 2u44' van.

   

  Muguruza forceerde in het eerste opslagspelletje van de match een break, iets wat in deze match uiterst zeldzaam zou zijn. De Spaanse stak zo de eerste set op zak.

   

  In het tweede bedrijf was er geen serviceverlies en in een tiebreak kon Konta de stand weer in evenwicht trekken. Hetzelfde scenario kwam er ook in de beslissende set. Het duo gaf elkaar geen duimbreed toe, maar bij 5-6 kraakte Konta toch op haar eigen opslag.

   

  "Who cares?", reageerde Garbine Muguruza na haar nachtshift. "Wat boeit het? Ik kan niet geloven dat er nog mensen toekijken op dit uur", lachte ze. "Ik ga nu meteen naar de ontbijttafel." In de Margaret Court Arena waren nog maar enkele honderden toeschouwers aanwezig.

  Hewitt en Baghdatis deden nog straffer

  Vorig jaar maakte Elise Mertens een gelijkaardig scenario mee. Haar wedstrijd tegen Daria Gavrilova begon toen net voor middernacht.

   

  De "laatste" matchbal werd in 2008 benut in een match tussen Lleyton Hewitt en Marcos Baghdatis. De wedstrijd werd toen beslist om 4.34u in de ochtend.

  Tweets over de opmerkelijke wedstrijd: