• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Mertens wint tweede keer vandaag en staat in de kwartfinales in Sydney

  Elise Mertens (WTA-12) heeft zich bij de laatste 8 geschaard in WTA-Sydney (823.000 dollar). Onze landgenote ging in twee korte sets voorbij de Estse Anett Kontaveit (WTA-20).

  Een tussendoortje

  Elise Mertens moest eerder op de dag het restant van haar partij in de eerste ronde afwerken. Ze speelde daarin een driesetter tegen de Tsjechische Katerina Siniakova.

   

  Een paar uur later kreeg Mertens dan in de 1/8e finales Kontaveit op haar bord. De Estse bleek niet meer dan een tussendoortje.

   

  Mertens ondervond allleen in set 1 wat tegenstand. Maar met 4 aces, betere returns en een betere benutting van haar breakpunten trok ze het laken met 6-3 in 3 kwartier naar zich toe.

   

  In de tweede set was Mertens in elk onderdeel van het spel de beste en kreeg Kontaveit geen voet meer aan de grond. De Estse won maar één spelletje. Na iets meer dan een uur zat de partij erop.

  Nu tegen thuisspeelster Barthy

  Voor een plaats in de halve finales speelt Elise Mertens, het tiende reekshoofd, tegen de Australische Ashleigh Barty (WTA-15). Zij schakelde de Roemeense nummer 1 van de wereld Simona Halep uit met 6-4, 6-4.     

   

  Het wordt het eerste duel tussen de 23-jarige Mertens en de 22-jarige Barty. Die laatste bereikte vorig jaar de finale in Sydney. Daarin verloor Barty van de Duitse Angelique Kerber.