Ga naar de inhoud
Petra Kvitova balt haar vuist: ze staat in de halve finales.

Kvitova haalt voor het eerst halve finale sinds mesincident

 di 22 januari 2019 11:27
Australian Open
Petra Kvitová (59, 8)
Ashleigh Barty (1, 15)
einde
6
set 1
1
6
set 2
4

Petra Kvitova heeft de laatste 4 bereikt op de Australian Open. Ashleigh Barty kon haar weinig in de weg leggen en verloor in 2 sets. Voor Kvitova is het de eerste halve finale op een grandslamtoernooi sinds 2014.

Ashleigh Barty kon natuurlijk op de vocale steun van het thuispubliek rekenen in de Rod Laver Arena, maar dat bracht weinig zoden aan de dijk. Petra Kvitova was een klasse te sterk voor de Australische.

 

Kvitova heeft nu al 10 matchen op een rij gewonnen in 2019. Ze won al het toernooi in Sydney, waar ze in de finale sterker was dan... Barty.

 

Voor Kvitova is het de eerste keer dat ze de halve finales van een grandslamtoernooi haalt sinds 2014, toen in Wimbledon. In 2016 werd ze het slachtoffer van een gewelddadige inbraak. Ze liep toen verwondingen met een mes op die haar bijna haar carrière kostten.

 

De Tsjechische had tranen in haar ogen toen ze het publiek in Melbourne toesprak na haar overwinning. "Ik had nooit gedacht dat ik hier nog op zo'n niveau zou kunnen spelen." In de halve finales treft ze de Amerikaanse Danielle Collins.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Halep is haar nummer 1 kwijt, 4 kandidaten

Door de overwinning van Kvitova krijgen we volgende week maandag een nieuwe nummer 1 op de wereldranglijst. Simona Halep, vorig jaar finaliste in Melbourne en dit jaar in de 1/8e finales gewipt door Serena Williams, moet de koppositie na 48 weken afstaan.

 

Het is wel nog niet zeker wie helemaal bovenaan zal staan. Vier vrouwen komen nog in aanmerking: Kvitova (WTA-6) wipt al zeker over Halep, maar ook Naomi Osaka (WTA-4), Elina Svitolina (WTA-7) of Karolina Pliskova (WTA-8) maken nog kans.

 

Kvitova wordt nummer 1 als ze het toernooi wint of ze de finale speelt tegen geen van die 3 anderen. Osaka volgt Halep op als ze de finale speelt tegen Danielle Collins of net als haar 3 concurrentes in de halve finales verliest. Svitolina moet de titel pakken of als enige van de 4 de finale halen. Pliskova moet het toernooi winnen om 's werelds beste te worden.