Mertens moet zich nipt gewonnen geven in spannende tennisderby

  Elise Mertens (WTA-12) heeft het nieuwe tennisseizoen net niet kunnen inzetten met een zege. In Australië ging ze nipt onderuit tegen Kiki Bertens (WTA-9). Ze dwong de Nederlandse wel tot een vermakelijke driesetter.

  2 uur en 30 minuten

  Elise Mertens en Kiki Bertens (foto) waren mekaar waard in de eerste ronde van het hardcourttoernooi in Brisbane. De twee trakteerden het Australische publiek op stevige forehands en flinke rally's.

   

  Bertens, de nummer 9 van de wereld, leek de wedstrijd in 2 sets te beslissen, maar daar dacht Mertens anders over. Nipte winst in de tiebreak (8/6) leverde haar een 3e set op.

   

  Daarin ging het gelijkop tot 4-4. In het 9e spel verloor Mertens de wedstrijd. Bertens snoepte haar opslag af met een lovegame en serveerde de match vervolgens netjes uit. Na 2 uur en 30 minuten was zij de winnares van de eerste België - Nederland van het seizoen.

   

  Mertens richt haar pijlen nu op het toernooi van Sydney, dat volgend weekend begint. Daarna staat de Australian Open al op het programma. Vorig jaar schopte Mertens het tot in de halve finales van het grandslamtoernooi.

  Kiki Bertens is de nummer 9 van de wereld.

  Mooie punten uit de wedstrijd: