Darcis spoelt 400 dagen blessureleed door met overwinning in Pune

  Steve Darcis heeft de eerste ronde van het ATP-toernooi in het Indische Pune overleefd. Na een elleboogblessure en meer dan een jaar langs de zijlijn kwam hij met succes weer in actie tegen de Spanjaard Carballes Baena.

  Steve Darcis speelde zijn laatste wedstrijd in de finale van de Davis Cup tegen Frankrijk in november 2017. Een elleboogblessure dwarsboomde zijn plannen in 2018, waardoor hij geen enkele keer in actie kon komen. Hij coachte zelfs even Yanina Wickmayer in Nottingham om de tijd te doden.

   

  Maar Darcis sluit het jaar toch in schoonheid af. In Pune mocht hij zijn comeback vieren en van roest was geen sprake bij de 34-jarige Luikenaar. Darcis ging meteen door de opslag van de Spanjaard Carballes Baena, wat hem enkele spelletjes later ook de set opleverde.

   

  In de tweede set gaf Darcis twee keer zijn opslag uit handen, maar hij kon orde op zaken stellen. Bij 4-4 was een blanco break voldoende voor een deugddoende zege na 400 dagen blessureleed. 

   

   "Dit is een mooie beloning voor alle geleverde inspanningen in de voorbije maanden", zei Darcis. "Het was eigenlijk al een overwinning op zich om hier te zijn. Nu ik gewonnen heb, is het nog mooier."

  Tweet: