• home
 • video
 • pas verschenen

  Zieke Monfils schakelt titelverdediger Tsonga uit in Antwerpen

  European Open: 1/8e finales

  Gaël Monfils (11, 6)
  set
  Jo-Wilfried Tsonga (57)
  6
  1
  4
  3
  2
  6
  6
  3
  4

  Jo-Wilfried Tsonga zal het European Open-tennistoernooi geen twee keer op een rij winnen. In de 1/8e finales moest hij zijn meerdere erkennen in zijn landgenoot Gaël Monfils.

  Maagproblemen

  In de eerste ronde was Gaël Monfils (ATP-38) een maatje te groot voor Ruben Bemelmans (ATP-110), in de tweede ronde versloeg hij Jo-Wilfried Tsonga (ATP-75).

   

  Van een leien dakje liep het niet. In het begin van de 3e set leek het even alsof Monfils de handdoek zou moeten gooien. De Fransman had last van zijn maag en sprintte naar het toilet.

   

  Het duurde even vooraleer Monfils weer opdaagde in de Lotto Arena. "De dokter had me aangeraden om te stoppen, maar ik wilde het toch nog een keer proberen", legde hij achteraf uit. Met succes, na een wedstrijd van bijna 2 uur schaarde Monfils zich onder de laatste 8 in Antwerpen.

   

  Als zijn maag niet tegensputtert, speelt de Fransman vrijdag tegen de Canadees Vasek Pospisil (ATP-79). Die was woensdag te sterk voor zijn landgenoot en derde reekshoofd Milos Raonic (ATP-20).

  VIDEO: Monfils sprint naar het toilet

  Monfils vermaakt het publiek met een tweener

  Ondanks zijn maagproblemen schudde Gaël Monfils toch enkele knappe ballen uit zijn racket. In de 2e set vloog de Fransman naar de bal om hem dan achterwaarts tussen zijn benen terug te spelen.

   

  "Ik heb al veel tweeners gezien, maar dit is er toch een van een ander niveau", sprak onze cocommentator Johan Van Herck.