• home
 • video
 • pas verschenen

  Edmund demonstreert tegen Gasquet en is finalist in Antwerpen

  Richard Gasquet heeft de wet van de sterkste ondergaan tegen Kyle Edmund. Het eerste reekshoofd (ATP-15) liet het vierde reekshoofd  Gasquet (ATP-28) alle hoeken zien in hun halve finale: 6-3, 6-4. Morgen in de finale is Gaël Monfils (ATP-38) de tegenstander.

  Edmund is in Antwerpen op zoek naar zijn eerste ATP-titel. Als halvefinalist in de Australian Open begin dit jaar verloor hij zijn enige finale tot nu - in april in Marrakech - tegen de Spanjaard Andujar.

   

  De 23-jarige Brit is dus op een missie en Gasquet, laureaat in Antwerpen in 2016, was zijn volgend slachtoffer: "Ik speelde weer goed", klonk het niet al te bescheiden. "En dat was nodig, want ik wist dat het lastig ging worden: Richard is intelligent en heeft een heel goeie slice." Edmund kon rekenen op een uitstekende opslag en 16 aces. Hij zette 91 procent van de punten op zijn eerste opslag in winst. "Ik maakte vaak de goeie keuzes." 


  In de finale wacht morgen om 15u Monfils (ATP-38), die eerder op de dag tweevoudig verliezend finalist Diego Schwartzman opzijzette. Monfils won in 2018 het toernooi van Doha. Dat was zijn 7e titel op 28 gespeelde finales.

   

  Het wordt het tweede duel tussen Edmund en Monfils. Het eerste was op Wimbledon vorig jaar en won de Fransman.