Ga naar de inhoud
" "
Elise Mertens vormt samen met Demi Schuurs de Tandem van de Lage Landen.

Mertens en Schuurs verliezen in kwartfinale op WTA Finals

 vr 26 oktober 2018 17:21
WTA Finals
Ashleigh Barty (1)
CoCo Vandeweghe
Elise Mertens (30)
Demi Schuurs
einde
6
set 1
1
6
set 2
4

Voor Elise Mertens en haar Nederlandse dubbelpartner Demi Schuurs zitten de WTA Finals er na hun eerste match al op: ze verloren hun kwartfinale in Singapore met 6-1, 6-4 van duo Ashleigh Barty/CoCo Vandeweghe (Aus/VS), die de US Open wonnen.

Mertens meteen uitgeschakeld bij debuut op WTA Finals

Elise Mertens schreef een beetje tennisgeschiedenis: ze is de eerste Belgische sinds Kim Clijsters in 2003 die in het dubbelspel meedoet aan het officieuze WK op het einde van het jaar.

 

Samen met Schuurs vormt ze 1 van de beste 8 dubbelparen ter wereld. Als 4e reekshoofd waren ze hoger ingeschaald dan Barty/Vandeweghe, maar op het veld was dat niet te merken. Hun eerste spelletje konden de 2 winnen in de eerste set, maar na 24 minuten was die al voorbij: 6-1.

 

De Australisch-Amerikaanse connectie sloeg veel meer winners en benutte ook meer breakkansen. In set 2 lieten Mertens/Schuurs bij 4-3 achter 3 ballen liggen op een rebreak, waarop Barty/Vandeweghe na 1 uur en 6 minuten doorstoomde naar de halve finales: 6-4.

 

Daarin wacht het Frans-Hongaarse duo Kristina Mladenovic/Timea Babos, het tweede reekshoofd. In de andere halve eindstrijd hebben we 4 Tsjechische vrouwen: Barbora Krejcikova/Katerina Siniakova bekampen Andrea Hlavackova/Barbora Strycova.