• home
 • video
 • pas verschenen

  Elise Mertens blaast meteen de aftocht in Moskou

  VTB Kremlin Cup

  Johanna Konta (14)
  set
  Elise Mertens (21, 7)
  6
  1
  3
  7
  2
  5

  De eerste ronde is het eindstation van Elise Mertens in de Kremlin Cup in Moskou. De beste Belgische (WTA-16) verloor met 6-3, 7-5 van de Britse Johanna Konta (WTA-44).

  Mertens was het zevende reekshoofd in Moskou. Konta, vorig jaar nummer 4 van de wereld en teruggevallen naar 44, ging in het derde spelletje door de opslag van Mertens.

   

  Onze landgenote sukkelde met haar opslag, zo sloeg ze liefst 6 dubbele fouten. In het 9e spelletje gaf ze zelfs op love de set prijs: 6-3 in 34 minuten. Mertens gaf niet op en benutte nu wel haar enige breakbal van de set (0-2). Tot 3-4 lag ze voor, maar toen gaf ze weer 2 keer haar opslag weg op love en was de nederlaag een feit: 7-5 na 48 minuten.

   

  Het was de derde keer dat de 22-jarige Mertens en de 27-jarige Konta tegenover elkaar stonden: 3 keer dit jaar. In maart in Miami was Konta veel te sterk (6-2, 6-1), in San Jose trok Mertens de bordjes gelijk (7-6, 6-3).

  Simona Halep (WTA-1) zegt af

  Mertens was de enige Belgische in Moskou. Simona Halep, 's werelds nummer 1, komt niet in actie in Rusland. De Roemeense trok zich terug met een rugblessure. Daar sukkelt ze al langer mee. Het is niet zeker of ze volgende week kan meedoen aan de WTA Masters in Singapore.