• home
 • video
 • pas verschenen

  ATP-Antwerpen is met Bemelmans meteen zijn enige Belg kwijt

  European Open

  Gaël Monfils (11, 6)
  set
  Ruben Bemelmans (223, WC)
  6
  1
  0
  6
  2
  3

  Met Ruben Bemelmans (ATP-110) is de enige Belg op het ATP-toernooi van Antwerpen al meteen in de eerste ronde gesneuveld. Bemelmans verloor in twee sets van de Fransman Gaël Monfils (ATP-38).

  Ruben Bemelmans speelde vorig jaar nog de halve finale in Antwerpen en had dus flink wat punten te verdedigen. Maar al snel bleek dat de Belg niet opgewassen was tegen Monfils, die Bemelmans in de eerste set geen enkel spelletje gunde.

   

  In het tweede bedrijf kon Bemelmans zijn niveau wel wat opkrikken, maar dat bleek niet voldoende om Monfils te laten twijfelen. Na goed een uur tennissen mocht Bemelmans inpakken.

   

  "Ik miste volledig mijn start en hij begon héél goed", doet Bemelmans het verhaal van de eerste set. "Ik serveerde niet goed en kon zijn opslag niet lezen. Ik vond heel moeilijk mijn ritme. Het was jammer."

   

  "Er waren wel wat ogen op mij gericht omdat ik hier de enige Belg was en vorig jaar nog de halve finales speelde. Misschien zorgde dat voor wat extra druk. Ik stond goed te trainen en keek uit naar zijn match, maar Monfils' niveau in het begin was fenomenaal."

   

  "Het is aan mij om de komende weken opnieuw mijn focus te vinden. Ik heb het niveau en als ik dat weer kan oppikken, ben ik niet bezorgd. Ik blijf hard werken om weer op te schuiven richting top 100."

  Monfils speelt nu tegen Tsonga