• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Uytvanck buigt in Seoel het hoofd voor een Australische

  Alison Van Uytvanck heeft de eerste ronde in WTA-Seoel niet overleefd. Ze moest haar meerdere erkennen in Ajla Tomljanovic.

  Met Van Uytvanck en Tomljanovic stonden de nummers 51 en 53 van de ranglijst tegenover elkaar. Het minieme verschil op die ranking kwam ook tot uiting op het veld, want de Belgische en Australische hielden doorlopend gelijke tred.

   

  In set 1 stak Van Uytvanck er wel bovenuit. Onze landgenote liep dankzij een servicebreak snel uit tot 1-4 en maakte het bij 3-5 op haar eigen service af.

   

  Daarna kwam er meer evenwicht in de partij. In de tweede set verloren beide dames een opslagspelletje, waardoor alles gelijk opging tot 5-5. Na een felbevochten spel kwam Tomljanovic 6-5 voor en moest Van Uytvanck serveren om in de set te blijven. Ze won echter geen enkel punt en moest de set afgeven.

   

  In de beslissende set gaven beide speelsters elk twee keer hun service uit handen. Maar opnieuw trok Tomljanovic aan het langste eind na een servicebreak bij een 6-5-achterstand voor Van Uytvanck. De Belgische redde in een wedstrijd van 2 uur en 21 minuten wel nog 2 matchpunten, maar het derde was er te veel aan.