• home
 • video
 • pas verschenen

  Japanse hoogdag in New York: ook Nishikori naar halve finales

  Kei Nishikori heeft zich voor de 3e keer in zijn carrière geplaatst voor de halve finales op de US Open. De Japanner kon de Kroatische muur genaamd Marin Cilic na 5 sets slopen. Eerder op de dag wist Nishikori's landgenote Osaka ook al de halve finales te bereiken bij de vrouwen.

  Met Kei Nishikori en Marin Cilic stonden de finalisten van 4 jaar geleden opnieuw tegenover elkaar. Toen was Cilic duidelijk de baas en werd het nooit echt een match. Dat was deze keer absoluut niet het geval.

   

  Cilic hamerde er net zo op los als in zijn vorige ronde tegen David Goffin. In de eerste set leverde hem dat logische winst op, maar geleidelijk aan begon de vinnige Nishikori meer vat te krijgen op Cilic. Beetje bij beetje kon de reus zo toch geveld worden.

   

  In de 5e set zat iedereen op het puntje van zijn stoel. Nishikori zette Cilic voor het blok met een eerste break, maar die trok dit nog recht. Bij 5-4 moest de Kroaat serveren om in de match te blijven, maar net nu liet zijn sterkste wapen hem in de steek.

  Bekijk een samenvatting van de wedstrijd: