• home
 • video
 • pas verschenen

  Serena Williams is terug: 7e US Open-trofee binnen handbereik

  Serena Williams heeft zich opnieuw geplaatst voor de finale van de US Open. De Amerikaanse won het toernooi al zes keer en mag zaterdag proberen om haar zevende trofee te veroveren. In de finale neemt ze het op tegen de Japanse verrassing, Naomi Osaka. 

  De voormalige nummer één van de wereld liet in haar halve finale de Letse Anastasija Sevastova geen kans. Williams won na amper 66 minuten in 2 sets: 6-3 en 6-0. Zaterdag speelt ze haar eerste finale sinds 2014 in New York. Daar staat ze tegenover de Japanse Naomi Osaka, die de Amerikaanse Madison Keys versloeg.

   

  Williams kan zaterdag haar 24e grandslamtitel binnenhalen, de eerste na de pauze die ze inlaste om van haar dochter te bevallen. Met een overwinning zou ze het grandslamrecord van de Australische Margaret Court evenaren. Eerder dit jaar verloor Williams nog de finale op Wimbledon, tegen de Duitse Angelique Kerber. Maar een ding is zeker: na alle tegenslag lijkt ze weer helemaal terug.

   

  "Het is ongelofelijk", reageerde Williams na de wedstrijd. "Een jaar geleden was ik nog aan het vechten voor mijn leven in het ziekenhuis toen ik moest bevallen. Elke dag dat ik hier speel, ben ik dankbaar dat ik deze sport mag beoefenen. Wat er ook gebeurt, of dat nu de halve finale of de finale is, het voelt alsof ik sowieso al gewonnen heb."

  Het winnende punt van Williams