• home
 • video
 • pas verschenen

  Beresterke Djokovic wint voor derde keer de US Open

  US Open

  Juan Martín del Potro (128, 3)
  set
  Novak Djokovic (1, 6)
  3
  1
  6
  6
  4
  2
  7
  7
  3
  3
  6

  Novak Djokovic heeft Juan Martin Del Potro verslagen in de finale van de US Open. De Serviër werd maar enkele keren in verlegenheid gebracht door Del Potro, maar hij vond telkens een antwoord. Het is de derde keer dat Djokovic de US Open wint.

  Het journaal 13u met o.a. de zege van Djokovic in de finale van de US Open

  Novak Djokovic en Juan Martin Del Potro serveerden een spektakel in het Arthur Ashe Stadium, waar het dak gesloten was voor de regen. De Serviër had in een gelijkopgaande eerste set genoeg aan één cruciale break om die set te winnen.

   

  En toen Djokovic vroeg in set 2 een break voorsprong nam, leek Del Potro een vogel voor de kat. Maar op karakter, met een groot hart en gesteund door enkele luidruchtige Argentijnse supporters sloeg Del Potro terug.

   

  Hij bracht Djokovic aan het wankelen, maar moest in de tiebreak toch het hoofd buigen voor de Servische meester. Djokovic stond er op de cruciale momenten en bij Del Potro slopen er net dan te veel foutjes in zijn spel.

   

  Dat was ook het verhaal van de derde set. Del Potro maakte een break achterstand ongedaan. Maar bij 4-3 moest hij zijn opslag weer inleveren na enkele foutjes en zijn eerste dubbele fout van de finale. Djokovic liet de zege niet meer glippen en maakte het af met een smash. De vreugde voor zijn 14e grandslamzege bij de Serviër was groot. Bij Del Potro vloeiden de tranen, ondanks de troostende woorden van Djokovic.

  Fase per fase

  1. 01 uur 39. Djokovic wint! Met een prachtige rally en een smash breekt Djokovic het laatste verzet van Del Potro. De Serviër wint voor de derde keer de US Open, goed voor zijn 14e grandslamtitel.
  2. 01 uur 37. Matchpunt Djokovic. .
  3. 01 uur 33. Beslissing? Enkele slordigheden en zijn eerste dubbele fout kosten Del Potro zijn servicegame op een cruciaal moment. Djokovic mag serveren voor de match bij 5-3.
  4. 01 uur 26.
  5. 01 uur 22. Net als in set 2 maakt Del Potro een break achterstand ongedaan bij 3-1. Na 3 uur tennis is het 3-3 in de derde set. Wie kraakt als eerste?
  6. 01 uur 17. Del Potro slaat terug. Del Potro scheeuwt het uit, want in alweer een zwaar bevochten game heeft hij de rebreak te pakken. De toeschouwers in het Arthur Ashe Stadium lusten er pap van.
  7. 01 uur 06. Wat een wedstrijd! Het niveau in de derde set blijft heel hoog. Del Potro hamert er maar op los met zijn forehand, maar de verdediging van Djokovic is fenomenaal. Hij komt na een break op 3-1.
  8. 00 uur 46.