• home
 • video
 • pas verschenen

  Federer legt op de US Open het loodje tegen de Australiër Millman

  Voor Roger Federer is in de 1/8e finales een roemloos einde gekomen aan de US Open. De 5-voudige eindwinaar in New York en 's werelds nummer 2 leed een onverwachte nederlaag tegen John Millman (ATP-55).

  Het laatste punt in de wedstrijd:

  Federer niet in zijn gewone doen

  Roger Federer trad het duel met Millman vol vertrouwen tegemoet. De Zwitser had op deze US Open in 3 wedstrijden nog geen set verloren en leek er ook in het begin van zijn partij tegen John Millman weinig woorden aan te willen vuilmaken.

   

  Federer begon autoritair, maar het verval was al in het tweede spel van de tweede set merkbaar. In een game dat een kwartier duurde miste hij 18 van zijn 20 eerste opslagen.

   

  Het was de voorbode van 10 dubbele fouten in zijn hele wedstrijd en een ongewone 76 unforced errors.

   

  De 20-voudige grandslamwinnaar sprong ook veel te slordig om met de kansen die hij desondanks kreeg. Zo verkwanselde hij bij 4-5 en 15-40 in set 2 twee setpunten en liet hij ook in de derde set een setpunt onbenut.

   

  Millman won set 2 met 7-5 en voerde in sets 3 en 4 het hoogste woord in de tiebreaks: 9/7 en 7/3. Om 1u lokale tijd stapte Federer als verliezer van het veld.

   

  Het is voor het eerst dat de 37-jarige Federer in New York het onderspit delft tegen een speler die buiten de top 50 gerangschikt staat.

   

  "Het was heel warm, zo'n avond waarop ik het gevoel had dat ik amper lucht kreeg. Ik weet niet waarom, maar ik kon niet met de omstandigheden omgaan. Het is een van de eerste keren dat dit mij  overkomt", zegt Federer.

   

  "John Millman ging er beter mee om. Hij is afkomstig van een van de vochtigste plaatsen op aarde, Brisbane. Ik wist dat het lastig zou worden. Ik kreeg kansen, maar greep die niet. Het is een ontgoocheling."

   

  Voor John Millman kan de pret alvast niet op. De 29-jarige Australiër geraakte in New York voor het eerst voorbij de 3e ronde van een grandslamtoernooi, klopt nu Federer en ontmoet in de kwartfinales Novak Djokovic.

  Federer: "Eén van de eerste keren dat ik zo veel last heb van de weersomstandigheden"

  De aftocht:

  Tweets: