• home
 • video
 • pas verschenen

  Goffin zet scheve situatie recht en staat in 1/8e finales in Cincinnati

  David Goffin (ATP-11) heeft zich geplaatst voor de 1/8e finales in Cincinnati. De Belg schakelde Benoit Paire (ATP-57) uit, maar had daar wel drie sets voor nodig. In de volgende ronde treft hij een stevige tegenstander: Kevin Anderson, de nummer 6 op de wereldranglijst.

  Goffin had vertrouwen getankt door zijn zege tegen Tsitsipas en dat had hij nodig tegen Paire. De Fransman ging in set 1 twee keer door de opslag van de Belg, maar Goffin zette het telkens recht. Bij 5-6 werkte de Belg eerst ook drie setpunten weg, maar uiteindelijk moest hij toch het hoofd buigen.

   

  Goffin gaf zich echter niet gewonnen en bleef in set twee knokken voor elke bal. Bij 2-2 versierde hij zijn eerste break en die volstond voor setwinst. In de beslissende set liet onze landgenoot enkele staaltjes van zijn kunnen zien. Paire kreeg het lastig en na iets minder dan 2 uur en 30 minuten had Goffin de zege op zak. 

   

  Nu wacht hem een confrontatie met Kevin Anderson. De Zuid-Afrikaan (ATP-6) speelde nog nooit tegen Goffin op het ATP-circuit.