Ga naar de inhoud
Kiki Bertens
"Ik kan hier geen woorden voor vinden."

Nederlandse Bertens barst in tranen uit na prestigieuze toernooizege

 zo 19 augustus 2018 23:54
WTA-Cincinnati, finale
Simona Halep (58, 1)
Kiki Bertens (25)
einde
6
set 1
2
66
set 2
78
2
set 3
6

Kiki Bertens is de verrassende winnares geworden van het toernooi van Cincinnati. In de finale moest ze wel een matchpunt wegwerken tegen Simona Halep, de nummer 1 van de wereld.

Kiki Bertens heeft er een droomweek opzitten. Op weg naar de finale rekende ze achtereenvolgens af met Coco Vandeweghe, Caroline Wozniacki, Anett Kontaveit, Elina Svitolina en Petra Kvitova. Met Simona Halep werd het lastigste wel voor het laatst bewaard.

 

Bertens, die voor deze week 5 WTA-titels had gewonnen maar allemaal op gravel, was duidelijk onder de indruk van de omstandigheden in de eerste set. Vanaf de tweede set kregen we wel een gevecht. Bij 6-5 in de tiebreak kreeg Halep een matchpunt, dat ze liet liggen. Hierna het bekende verhaal: Halep was zo van slag dat ze in de slotset de ene na de andere fout sloeg.

 

Bertens maakte het uit met een ace, gooide haar racket weg en barstte in tranen uit. "Ik kan hier geen woorden voor vinden", stamelde ze nog. Halep kwam niet verder dan: "Ik ben een beetje moe." Ze is door haar finaleplaats wel zeker dat ze ook minstens na de US Open nog de nummer 1 zal zijn.