• home
 • video
 • pas verschenen

  Murray sneuvelt in 2e ronde bij zijn comeback op het hoogste niveau

  US Open

  Andy Murray (129)
  set
  Fernando Verdasco (52, 31)
  5
  1
  7
  6
  2
  2
  4
  3
  6
  4
  4
  6

  Andy Murray heeft bij zijn comeback op een grandslam de tweede ronde niet overleefd. De ex-winnaar moest na 4 sets het hoofd buigen voor Fernando Verdasco (ATP-31). Na zijn match was Murray kritisch voor de organisatie. "De regels tijdens de extra hittepauze zijn onduidelijk."

  Andy Murray staat op de 382e plaats op de ATP-ranglijst, maar kreeg in de eerste ronde toch nog een haalbare kaart voorgeschoteld met James Duckworth (ATP-448). Zijn tweede wedstrijd in New York werd een heel ander verhaal. Tegen de Spanjaard Verdasco werd het tennis van de Brit op de proef gesteld.

   

  Murray versierde een setpunt in set 1, maar kon het niet verzilveren en moest de set zo aan Verdasco laten. In de volgende set worstelde de Spanjaard met zijn service. Murray tenniste wel op hoog niveau en haalde het overtuigend: 6-2.

   

  Verdasco herpakte zich en zijn opslag werd opnieuw een wapen. Hij pakte de derde set en leek in set 4 relatief eenvoudig op een zege af te stevenen, maar in het laatste spelletje trilde zijn arm plots. Bij 4-5 raakte de Spanjaard geen bal meer goed en zijn zenuwen werden zichtbaar. Na 11 minuten maakte hij het uiteindelijk af met een ace.

   

  Voor Murray kwam er zo na 2 rondes een einde aan zijn eerste grandslamtoernooi na 14 maanden afwezigheid op het hoogste niveau. Na Wimbledon 2017 stond hij aan de kant met een heupblessure.

   

  "Verdasco praatte tijdens de pauze met zijn coach"

  "Ik heb vandaag bij momenten mijn beste tennis laten zien sinds mijn operatie, maar er waren ook momenten in de match die echt niet goed waren. Er zitten te veel pieken en dalen in mijn spel", zei Murray na de match. 

   

  Hij was ook kritisch voor de organisatie. Na de derde set maakten de spelers gebruik van de pauze van 10 minuten die ingevoerd werd door de extreme hitte. "Toen ik uit de douche kwam zag ik Verdasco in het ijsbad zitten. Hij was aan het praten met een andere Spaanse speler en met zijn coach. Dat mag niet. Ik ben dat gaan zeggen aan een van de toezichters."

   

  "Dit is een van de grootste toernooien van het jaar. Ik vind het onbegrijpelijk dat dit kan gebeuren. Dat is niet iets waar ik me druk over zou moeten maken tijdens een match op een grandslamtoernooi. Ik zeg niet dat Verdasco dat gedaan heeft met slechte bedoelingen. De regels tijdens zo'n hittebreak zijn gewoon niet duidelijk."

   

  Verdasco, die dolgelukkig was met de zege, ontkende dat hij met zijn coach sprak. "Ik wil niet zeggen dat Andy liegt, maar ik ken de regels en ik zou die nooit overtreden."