• home
 • video
 • pas verschenen

  Schouderblessure houdt Goffin uit finale in Cincinnati

  David Goffin heeft Roger Federer niet kunnen dwarsbomen. Door een schouderblessure moest onze landgenoot in de tweede set de handdoek gooien.

  David Goffin (ATP-11) had op het Amerikaanse hardcourt een prima week achter de rug, met onder meer de uitschakeling van de nummers 6 (Kevin Anderson) en 3 (Juan Martin Del Potro) van de wereld.

   

  Maar in de halve finales kwam een abrupt einde aan de remonte van onze landgenoot. Nadat de eerste set tegen Roger Federer (ATP-2) zeer gelijkopgaand (maar in de tiebreak met 3/7 toch nipt in het nadeel van Goffin) verlopen was, zette Goffin bij 1-1 in de 2e set een punt achter de partij.

   

  Een schouderblessure speelde Goffin te veel parten. Na iets meer dan een uur en 40-30 in het derde spelletje in zijn voordeel hield de 27-jarige Belg het voor bekeken.

  Federer: "Kan mijn 99e titel pakken"

  "Ik voelde me goed en bewoog goed, maar al in de eerste set had ik last van mijn arm en schouder", zei David Goffin.

   

  "Na het verlies van set 1 moest ik dus nog 2 sets serveren om de match te winnen, maar dat had geen enkele zin."

   

  Roger Federer: "Ik had in de gaten dat Goffin niet top serveerde, maar het kon dat hij op een hoog percentage eerste services mikte."

   

  "Een blessure wens je niemand toe, maar ik krijg nu de kans om een beetje extra te herstellen van mijn zware kwartfinale tegen Wawrinka. Die match duurde tot na middernacht, waardoor ik pas om 3.30u de slaap vatte."

   

  "De finale tegen Novak Djokovic wordt een grote match. Hij zal net als ik fysiek en mentaal vermoeid zijn, maar er staat veel op het spel. Ik kan mijn 99e ATP-toernooi winnen."

  Goffin stapt naar het net:

  Tweets: