• home
 • video
 • pas verschenen

  Goffin krijgt bij zijn 3e poging Grieks talent wél klein op hardcourt

  David Goffin mag een rondje verder op het toernooi van Cincinnati na een felbevochten zege tegen het opkomende Griekse talent Stefanos Tsitsipas. 2 weken geleden had hij in Washington nog zijn meerdere moeten erkennen in de nummer 15 van de wereld.

  David Goffin en Stefanos Tsitsipas moeten elkaar stilaan goed kennen, want het was al de 4e ontmoeting tussen de twee in 1 jaar tijd. Goffin kon de Griek enkel op gravel zijn wil opleggen. De 20-jarige Tsitsipas is dit seizoen helemaal doorgebroken, onder meer met een 1/8e finale op Wimbledon. In Toronto speelde hij onlangs nog de finale van het hoogaangeschreven Masters 1000-toernooi en in Washington nam hij Goffin een 2e keer te grazen op hardcourt.

   

  Maar Goffin begint blijkbaar stilaan vat te krijgen op het spel van Tsitsipas. Toch moest hij in de 1e set 3 setpunten wegwerken op zijn eigen opslag. Toen dat lukte, tankte Goffin zoveel vertrouwen dat hij voor eerst door de service van de Griek ging en vervolgens de set binnenrijfde.

   

  In de 2e set regende het heel wat meer breaks. Goffin maakte een valse start, maar won daarna 6 van de 7 games. Benoit Paire is de volgende klant voor Goffin, de nummer 57 van de wereld.  Paire leidt in de onderlinge confrontaties met 3-2.

  Enkele hoogtepunten uit Goffin-Tsitsipas