• home
 • video
 • pas verschenen

  De rollen omgedraaid: Goffin serveert ijzersterk tegen Anderson

  David Goffin blijft goed op dreef in Cincinnati. Onze nummer 11 van de wereld klopte in de 1/8e finale de Zuid-Afrikaan Kevin Anderson, de nummer 6. Na 1 uur en 16 minuten droop de verliezende Wimbledon-finalist af met 6-2, 6-4. Straks speelt Goffin nog zijn kwartfinale tegen Juan Martin del Potro, die Nick Kyrgios vloerde.

  Goffin en Anderson kwamen elkaar voor het eerst op het circuit tegen. De service is het grote wapen van de hardhitter van 2,03 meter, maar die draaide niet op volle toeren. In de eerste set lag viel zijn eerste opslag maar 41 procent binnen, tegenover 78 procent voor Goffin.

   

  Onze landgenoot ging meteen door de opslag van zijn tegenstander en deed dat in het vijfde spelletje nog eens over: 4-1. Goffin  gaf geen enkele breakkans weg en pakte na 35 minuten set 1: 6-2.

   

  In de 2e set krikte Anderson zijn niveau op, maar Goffin stond solide te tennissen. Hij won makkelijk zijn opslagspelletjes - 3 keer op love - en sloeg toe bij het enige breakpunt dat de Zuid-Afrikaan toestond. Na 43 minuten stond de 6-4 op het bord.

   

  Door de regen liep het schema in Cincinnati vertraging op. Daarom moet Goffin straks nog zijn kwartfinale afwerken. Juan Martin del Potro (ATP-3) is daarin de opponent. De Argentijn rekende in 3 sets af met Kyrgios (ATP-18).

  Goffin: "Het gaat steeds beter"

  Goffin toonde van bij de start dat hij er stond en dat was de sleutel. "Het was niet makkelijk om vandaag te spelen na een dag zonder tennis door de regen gisteren. Ik moest gisteren de hele dag wachten op de club. Ik warmde dikwijks op en was 's avonds moe van niks te doen. Daarom moesten we vandaag goed voorbereid zijn, zeker omdat we vroeg moesten spelen. Ik begon erg goed aan de match. Dat was de sleutel. Het was zaak van sterk te retourneren, want hij slaat goed op. Ik kon meteen breken en dat gaf me veel vertrouwen."

   

  Vanavond wacht nog Del Potro, die 2 uur en 16 minuten nodig had tegen Kyrgios. "Hij speelde veel langer dan ik. Het is tamelijk zeldzaam op de ATP Tour dat je 2 duels op 1 dag moet afwerken. Misschien heb ik fysiek een voordeel, maar Del Potro serveert wel heel goed en hij is heel efficiënt op de hardcourtondergrond hier. Ik hoop op mijn elan voort te doen. Ik voel dat het steeds beter gaat."