Ga naar de inhoud
David Goffin
David Goffin haalde een uitstekend niveau tegen Robin Haase.

Goffin wringt Haase de nek om op de US Open

 vr 31 augustus 2018 02:31
US Open: 2e ronde
Robin Haase (273)
David Goffin (101, 10)
einde
2
set 1
6
77
set 2
61
3
set 3
6
2
set 4
6

David Goffin heeft zich in de 2e ronde van de US Open niet gek laten maken door Robin Haase. De Nederlander, die hem op Roland Garros nog tot een vijfsetter dwong, kon Goffin enkel in de 2e set verontrusten.

David Goffin zal een beetje met een bang hartje aan zijn match tegen Robin Haase begonnen zijn. De Nederlander staat dan wel bijna 40 plaatsen lager op de ranking, Goffin herinnerde zich nog goed hoe hij op Roland Garros ei zo na verslagen werd. Haase was bovendien vol vertrouwen naar New York afgezakt, met recente zeges tegen onder meer Zverev, Shapovalov en Nishikori onder zijn gordel.

 

Haase toonde bij momenten ook dat hij het klappen van de zweep kent. Zeker in de 2e set, die hij na een rollercoaster op zak stak, fonkelde de ster van de Nederlander helder.

 

Maar zijn defensieve tactiek bleef niet succesvol. Goffin kreeg steeds meer vat op Haase en kon zijn surplus aan klasse steeds vaker uitbuiten. De score in de laatste 2 sets loog er dan ook niet om.

Nu tegen Struff

De weg naar de 1/8e finales wordt voor David Goffin versperd door de Duitser Jan-Lennard Struff, die een einde maakte aan de grandslamcarrière van Julien Benneteau. Goffin verloor nog nooit tegen Struff, dus dat is veelbelovend.

Goffin: "Heb de wapens om Struff in problemen te brengen"

"Ik weet dat als Haase een kans krijgt, hij zich erop gooit", zei Goffin. "Ik kon nog terugkomen tot 5-5 in de tweede set, maar hij speelde een heel goede tiebreak. Met één set elk is het vooral belangrijk om rustig te blijven. Ik ben constant blijven spelen en ben voor elk punt gegaan. Dat heeft geloond op het einde."

 

De volgende uitdager van Goffin is de imposante Struff (1m96). "Tegen Struff heb ik altijd goed gespeeld", aldus goffin. "Hij speelt agressiever, probeert vaker naar het net te komen. Hij slaat ook goed op en is in staat een aantal bommetjes af te vuren met zijn forehand. Maar ik zit in een goede dynamiek en beschik over de wapens om hem in de problemen te brengen. Ik ga proberen hem veel te doen bewegen en dan zullen we zien wat het geeft."

 

 

Fase per fase

00:29

Goffin wint!

Met een afzwaaier van Haase komt er een einde aan deze match. Achteraf gezien had Goffin het enkel in de 2e set moeilijk met de Nederlander, en ook toen waren er kansen.
00:26
Haase trekt er toch nog een spelletje uit, maar Goffin mag nu bij 5-2 serveren voor de match en voor een confrontatie met Struff.
00:18

Haase de nek af

Robin Haase is voor onze ogen aan het verkruimelen. Hij moet opnieuw zijn meerdere erkennen in Goffin op zijn eigen opslag. 4-1, nog 2 spelletjes voor de nummer 10.
00:06

Goffin breekt wél

Ook Goffin krijgt 5 breakpunten, maar hij kan er wel van profiteren. Het net begint zich stilaan te sluiten om Haase.
00:05

Haase baalt

Haase krijgt maar liefst 5 breakpunten in het 2e game, maar hij laat ze allemaal liggen (of Goffin werkte ze weg). De Nederlander blijft in ieder geval, ook verbaal, strijdvaardig.
30/08/18
23:58

Struff wacht

Intussen is de volgende tegenstander van ofwel Goffin ofwel Haase bekend. Jan-Lennard Struff uit Duitsland maakte een einde aan de grandslamcarrière van de Fransman Benneteau.
23:42

Nog 1 setje

In een game die 11 minuten duurde en waarin hij 3 breakpunten moest wegwerken, haalt Goffin met heel wat moeite de set binnen.
23:28
Goffin ligt weer helemaal op koers voor de 3e ronde. Hij komt op een 5-2-voorsprong. Nu maar hopen dat geen van beide spelers door de hitte bevangen raakt.
23:08
Goffin begint toch weer met een break aan de 3e set. Dat geeft de Belgische burger moed.
23:05

Robin Haase in zijn stars-and-stripes-shirt

22:57

Toch nog setverlies

We krijgen uiteindelijk een tiebreak, maar daarin loopt het al snel mis voor Goffin. Hij kan amper 1 punt maken. Kan hij zich van deze klap herstellen?
22:41

Rebreak

Op het cruciale moment gaat Goffin toch door de opslag van Haase. De Nederlander kan serveren voor de set, maar het wordt 5-4. We zijn weer on serve.
22:28

Frustratie Goffin

Goffin slaat met zijn racket tegen het net, want bij 3-2 snoept Haase zijn opslag af. Stoomt hij door naar setwinst?
22:02

Set 1: 6-2

De eerste set is binnen voor Goffin. Met onder meer een ace en een winnende service geeft hij Haase geen kans op nog een comeback.
21:58

Nog een break

Het ziet er goed uit voor de 1e set voor Goffin, want bij 4-2 gaat hij een 2e keer door de opslag van de Nederlander. Eerder had Haase zich nog uit een hachelijke situatie gered.
21:38

Goeie start Goffin

Goffin gaat meteen door de opslag van Haase. Het eerste breakpunt werkt de Nederlander nog weg, bij het tweede slaat hij een dubbele fout.
21:26

Match komt eraan

Kiki Bertens heeft gehakt gemaakt van de Amerikaanse Di Lorenzo. Zo meteen komt er weer een Nederlander de baan op op Court 10. Voor Robin Haase zal het tegen David Goffin wellicht geen gezondheidswandeling worden.