• home
 • video
 • pas verschenen

  Zanevska vloert Bonaventure in Belgisch onderonsje

  Maryna Zanevska (WTA-162) heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van het WTA-toernooi van Boekarest. In een Belgisch duel was ze in 2 sets te sterk voor Ysaline Bonaventure (WTA-116).

  In de eerste set hielden Zanevska en Bonaventure elkaar in evenwicht. Beide speelsters leverden elk tweemaal hun opslag in, een tiebreak moest voor de beslissing zorgen. Daarin trok Zanevska na een resem minibreaks aan beide kanten uiteindelijk aan het langste eind met 7-5.

   

  Daarmee was de veer meteen gebroken bij Bonaventure. In de tweede set kon ze geen vuist meer maken. Zanevska gaf de controle niet meer uit handen en stoomde door naar 6-1. Na 1 uur en 19 minuten was de buit binnen voor de 24-jarige speelster.

   

  Voor de 1 jaar jongere Bonaventure  is het al de 3e keer dat ze in het zand bijt tegen Zanevska. Enkel in de kwalificaties van Roland Garros dit seizoen kon ze haar landgenote verslaan. Zanevska neemt het in de tweede ronde in Boekarest op tegen thuisspeelster Sorana Cirstea (WTA-51) of een kwalificatiespeelster.