• home
 • video
 • pas verschenen

  Yanina Wickmayer voorbij Mona Barthel naar tweede ronde Wimbledon

  Yanina Wickmayer (WTA-102) heeft de tweede ronde van Wimbledon bereikt. Wickmayer wist in de eerste ronde de Duitse Mona Barthel (WTA-114) te kloppen in twee sets.

  De Belgische won met 7-5 en 6-4 na 1 uur en 21 minuten tennissen. Wickmayer wist haar tweede matchbal te verzilveren. 

   

  In de tweede ronde treft Wickmayer opnieuw een Duitse tegenspeelster. Andrea Petkovic (WTA-95) wordt de volgende horde. Zij wist in haar eerste ronde met 6-4, 4-6 en 6-2 te winnen van de Chinese Shuai Zhang.

  "Tips van Darcis hebben mij geholpen"

  "Ik heb gedaan wat ik moest doen. Ik heb heel solide gespeeld", vertelde Wickmayer na haar eerste match. "Het begin van een toernooi is nooit makkelijk, maar ik was er klaar voor. Ik ben blij."

   

  "Ik heb hier een paar tips kunnen gebruiken die ik kreeg van Steve Darcis. Zo was ik geduldig en probeerde ik het punt niet te snel af te maken. Als Darcis me zo helpt om matchen te winnen, des te beter."

   

  "Hij zou woensdag op vakantie vertrekken. We zullen zien hoe het hier loopt voor mij. We hebben het eigenlijk nog niet besproken. Hij zal er alleszins nog zijn om me klaar te stomen morgen."

  Fase per fase

  1. 13 uur 57. Wickmayer op punt van 2e ronde. Yanina Wickmayer heeft bij 4-4 opnieuw een break te pakken. Bij 5-4 mag ze serveren voor de match.
  2. 13 uur 23. Wickmayer houdt het hoofd dan toch koel. Set 1 is binnen voor de Belgische. Ze breekt opnieuw door de service van Barthel. Deze keer houdt ze bij haar opslag het hoofd koel. Wickmayer pakt set 1 met 7-5.
  3. 13 uur 17. Wickmayer maakt het (voorlopig) niet af. Wickmayer breekt door de opslag van Barthel en kan het bij 5-4 uitserveren voor de eerste set. De Duitse breekt echter op haar beurt door de opslag van Wickmayer. .
  4. 12 uur 57. Extra hulp voor Wickmayer. Wickmayer kan in Londen op bijzondere hulp rekenen. Zo wordt ze bijgestaan door Steve Darcis, die aan de kant staat met een elleboogblessure.
  5. 10 uur 58. "Het wordt niet gemakkelijk". Wickmayer is op haar hoede voor Barthel. "Ze heeft een goede service. Het is moeilijk om het juiste ritme te vinden met haar slagen.".