• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Uytvanck stoot voor 2e keer in carrière door naar 2e ronde op Wimbledon

  Alison Van Uytvanck (WTA 47) heeft haar openingsmatch op Wimbledon makkelijk gewonnen. Onze landgenote versloeg de Sloveense Polona Hercog (WTA64) in 2 sets: 6-2, 6-2. Het is pas de 2e keer in de geschiedenis dat Van Uytvanck doorstoot naar de tweede ronde.

  Voor de 24-jarige Van Uytvanck was het pas haar 1e zege in 4 ontmoetingen met de 27-jarige Sloveense. In de eerste set begon onze landgenote uitstekend. Ze brak meteen door de opslag van Hercog en kende zelf weinig problemen. Hercog had het vandaag lastig met haar opslag, ze werkte 6 breakpunten nog weg, maar uiteindelijk was het toch raak. Van Uytvanck won de eerste set met 6-2.

   

  Ook de tweede set kende Van Uytvanck amper problemen. Opnieuw verloor de Sloveense haar eerste opslag en ging onze landgenote door op haar elan. Het werd alweer 6-2 en zo ontmoet ze in de volgende ronde de titelverdedigster Garbine Muguruza (WTA 3).  Het is pas de tweede keer dat ze erin slaagt een ronde te overleven. Dat was geleden sinds haar debuut in 2014.

  Van Uytvanck: "De druk ligt bij Muguruza, niet bij mij"

  "Ik heb mijn plan van begin tot einde kunnen uitvoeren", vertelde Van Uytvanck na haar partij. "Ik retourneerde goed en serveerde goed. Ik speelde heel aanvallend. Het is echt fijn om nog eens in die tweede ronde te staan."

   

  Van Uytvanck trakeert zichzelf op een galapartij tegen de titelverdedigster. "Voor zo'n affiche speel je tennis. Ik wil mijn eigen niveau testen en het haar zo moeilijk mogelijk maken. De druk ligt bij haar niet bij mij. Ik wil vooral genieten en alles geven."

   

  "Het wordt ook een match op een grote baan, maar ik zal dat van mij af proberen te zetten. Ik moet goed serveren en haar ontregelen met mijn variatie."

  Tweets:

  Fase per fase

  1. 16 uur 08. Van Uytvanck wint! Net als in de eerste set wordt het ook in de tweede 6-2. Van Uytvanck brak 2 keer door de opslag van Hercog en had op het einde maar 1 matchpunt nodig. In de volgende ronde ontmoet ze titelverdedigster Muguruza.
  2. 15 uur 55. Hercog vecht nog even terug. Hercog maakt er 4-1 van. Van Uytvanck brak twee keer door de opslag van de Sloveense, won haar eigen opslagen en kwam tot 4-0. Nu maakt de nummer 64 van de wereld er toch 4-1 van. .
  3. 15 uur 52. Het lijkt een korte wedstrijd te gaan worden. Ook bij de 2e opslag van Hercog laat Van Uytvanck de Sloveense geen kans. Haar eerste breakpunt mist ze nog, maar het tweede is wel raak. Als het zo doorgaat, zal het geen al te lange wedstrijd meer worden.
  4. 15 uur 45. Ook in set 2 stoomt Van Uytvanck door. Net als in de eerste set moet Hercog ook nu haar opslag meteen prijsgeven. Onze landgenote daarentegen, wint wel haar opslag: 2-0-tussenstand in set 2.
  5. 15 uur 43. Van Uytvanck bij winst tegen titelverdedigster Muguruza. Titelverdedigster Garbine Muguruza (WTA 3) heeft zich zonet geplaatst voor de volgende ronde. Als Van Uytvanck ook haar 2e set wint, zal ze in de volgende ronde meteen voor een lastige opdracht staan, daar zou ze de Spaanse Muguruza ontmoeten.
  6. 15 uur 34. Van Uytvanck snelt naar 1-0. Na een dik half uur zit de eerste set er al op. Van Uytvanck maakte het de Sloveense telkens moeilijk op haar opslag en benutte 2 breakpunten: 6-2. Houdt ze haar goede vorm ook aan in de tweede set?
  7. 15 uur 25. Hercog geeft opnieuw haar opslag weg. Uitstekend begin voor onze landgenote! Daarnet miste Van Uytvanck nog 6 breakpunten, maar nu heeft ze er amper 1 nodig en swingt ze naar een 4-1-tussenstand.
  8. 15 uur 06. Van Uytvanck gaat meteen door de opslag van Hercog. De wedstrijd is nog maar net begonnen en Van Uytvanck benut al meteen een breakpunt. Ze gaat door de opslag van de Sloveense. Geeft dit haar goede moed voor de rest van de wedstrijd?
  9. 14 uur 54. Vandaag meer geluk voor Van Uytvanck? Sinds 2014 stonden Van Uytvanck en Hercog 3 keer over elkaar. 3 keer was de Sloveense een maatje te sterk voor onze landgenote. Kan ze vandaag voor het eerst winnen? De wedstrijd zal bijna van start gaan.