• home
 • video
 • pas verschenen

  Nederlandse Kiki Bertens kegelt nu ook Pliskova uit Wimbledon

  De Nederlandse Kiki Bertens (WTA-20) blijft voor verrassingen zorgen op Wimbledon. In haar 1/8e finale versloeg ze de Tsjechische Karolina Pliskova (WTA-8) in 2 sets: 6-3, 7-6.  In haar vorige wedstrijd was Bertens ook al te sterk voor vijfvoudig Wimbledonkampioene Venus Williams.

  Met Karolina Pliskova verdwijnt het laatste van de 10 topreekshoofden uit het vrouwentoernooi. Voor het eerst sinds de introductie van reekshoofden op Wimbledon in 1927 slaagt geen van de eerste 8 reekshoofden bij de vrouwen erin de kwartfinales te bereiken.

   

  Als laatste overleefster van de topreekshoofden liet Pliskova een unieke kans schieten om een gooi te doen naar de Wimbledon-titel. Al zag ze dat zelf anders na haar nederlaag tegen Bertens. "Het is niet zo dat de weg naar de finale nu open lag. Je moet nog altijd de concurrentes verslaan. Ik had deze match misschien moeten winnen, maar je krijgt niks in de schoot geworpen", zei Pliskova.

   

  Bertens zet haar sprookje op Wimbledon dus wel onverminderd voort. In de kwartinales neemt ze het op tegen de Duitse Julia Goerges (WTA-13). Die was in haar 1/8e finale te sterk voor de Kroatische Donna Vekic.

  Bekijk hier het matchpunt van Kiki Bertens:

  Met Pliskova verdwijnt alweer een reekshoofd uit het toernooi.