Ga naar de inhoud
Rafael Nadal stoot door naar de halve finales.
Rafael Nadal stoot door naar de halve finales.

Nadal moet tot het uiterste gaan tegen Del Potro voor plaats in halve finales

 wo 11 juli 2018 21:52
Wimbledon
Juan Martín del Potro (265, 5)
Rafael Nadal (244, 2)
einde
5
set 1
7
79
set 2
67
6
set 3
4
4
set 4
6
4
set 5
6

Rafael Nadal heeft zich geplaatst voor de halve finales op Wimbledon. De Spaanse nummer 1 op de wereldranglijst had wel 5 sets nodig om zich voorbij de Argentijn Juan Martin del Potro (ATP-4) te knokken.

Rafael Nadal is een man met een missie. De nummer 1 op de wereldranglijst ruikt zijn kans op een nieuwe Wimbledon-zege na de vroege uitschakeling van het Duitse toptalent Alexander Zverev (ATP-3) en de eliminatie van Roger Federer (ATP-2) in de kwartfinales.

 

Maar dan moest de Spanjaard wel eerst voorbij Juan Martin del Potro. En dat dat geen gemakkelijke klus zou worden, kwam Nadal al snel te weten. Nadat de Spaanse gravelspecialist de eerste set met 5-7 gewonnen had, zag hij set 2 (na een tiebreak) en set 3 (met 6-4) naar de Argentijn gaan.

 

Maar Nadal zou een toernooi nooit zonder slag of stoot willen verlaten, en dus borrelde de gekende Spaanse vechtlust op bij de Roland Garros-winnaar. Del Potro kon een ontketende Nadal niet van set 4 houden, en de strijd lag opnieuw open : 4-6.

Del Potro mocht een hele tijd dromen van de halve finale.
Del Potro mocht een hele tijd dromen van de halve finale.

Prangende slotset doet likkebaarden, maar op het einde wint Nadal

In de slotset ging het lange tijd gelijk op, tot Nadal bij 2-3 een aantal breakkansen forceerde. Een stugge Del Potro sputterde een hele tijd tegen, maar brak uiteindelijk: 2-4. Wie had gedacht dat de wedstrijd daarmee in een definitieve plooi lag, had verkeerd gedacht.

 

Bij 3-4 kreeg de Argentijn op zijn beurt verschillende mogelijkheden om Nadal te breken. De Spanjaard teerde echter op wat winnaarsgeluk en flink wat mentale weerbaarheid, want hij hield stand. In plaats van het punt van de hoop voor Del Potro werd het uiteindelijk dat van de bevestiging voor Nadal: 3-5.

 

Rafael Nadal mocht bij 4-5 opslaan voor matchwinst en stelde niet teleur. Uiteindelijk haalde de Spanjaard het na 4 uur en 14 minuten met 5-7, 7-6 (9/7), 6-4, 4-6 en 4-6. In de halve finale ontmoet Nadal Novak Djokovic.

Del Potro heeft zich volledig leeggespeeld.
Del Potro heeft zich volledig leeggespeeld.