• home
 • video
 • pas verschenen

  Teleurstellende Goffin moet na anderhalf uur al inpakken op Wimbledon

  Na amper anderhalf uur zit Wimbledon er al op voor David Goffin. Onze landgenoot (ATP-9) kwam er in zijn eerste ronde tegen Matthew Ebden (ATP-51) niet aan te pas. De Australiër won overtuigend in drie sets. 

  Het journaal 19u met o.a. de uitschakeling van David Goffin op Wimbledon

  Goffin kwam nagenoeg zonder grasritme aan de start van Wimbledon en dat was er duidelijk aan te zien in zijn eerste partij. Ebden, een Australiër die houdt van de groene ondergrond, overklaste onze landgenoot met zijn aanvallende tennis.

   

  Ebden, nummer 51 van de wereld, koos vaak voor de serve and volley en zette veel druk op Goffin. Onze landgenoot vond geen oplossingen en tot overmaat van ramp draaide ook zijn opslag vierkant.

   

  In de drie sets gaf hij telkens op het verkeerde moment zijn opslagspelletje uit handen en zo kon Ebden in sneltempo naar zijn stuntzege hollen. De Australiër mocht na een agressieve pot tennis terecht zijn armen in de lucht gooien.

   

  Bij Goffin is er veel werk aan de winkel want ook mentaal stond hij er niet op het heilige gras in Londen. Vorig jaar was Goffin er niet bij op Wimbledon en dus had hij geen punten te verdedigen, maar in de strijd om een plekje op de Masters doet hij een slechte zaak. 

  De analyse van onze reporter ter plaatse

  Fase per fase

  1. 18 uur 01. Wat een teleurstelling. Wimbledon moet nu al afscheid nemen van David Goffin. In amper anderhalf uur ging de Belg onderuit tegen grasspecialist Ebden.
  2. 17 uur 58. Ebden mag serveren voor de match. Opnieuw kiest onze landgenoot het slechtst mogelijke moment uit om zijn opslag te verliezen. Ebden mag bij 5-4 serveren voor de wedstrijd.
  3. 17 uur 43. Het is nog niet helemaal voorbij voor Goffin. Hij redt in de derde set dan toch nog een breakpunt en zo houdt hij een beetje hoop op een mirakel.
  4. 17 uur 43. "Ebden weet niet van ophouden. Hij blijft Goffin onder druk zetten. De service van Goffin draait niet en daar begint het allemaal mee.". Dirk Gerlo.
  5. 17 uur 43. "Er straalt weinig overtuiging uit de slagen van Goffin. Ik vraag me af hoe hij dit nog zal omkeren.". Dirk Gerlo.
  6. 17 uur 27. Code rood. Goffin moet beginnen te zweten op het Londense gras. Hij kijkt tegen een 0-2-achterstand aan. Zijn Australische tegenstander straalt vertrouwen uit, terwijl Goffin niet goed lijkt te bewegen op deze ondergrond. Kan hij de situatie nog rechtzetten? .
  7. 17 uur 17. In set twee verloopt alles voorlopig volgens plan. De spelers winnen hun opslagspelletjes zonder veel moeite.
  8. 17 uur 01. "Ebden houdt de druk erg hoog aan het net. Hij maakt het Goffin echt heel moeilijk en die had dat duidelijk niet verwacht.". Dirk Gerlo.
  9. 16 uur 57. Eerste set is voor Ebden. Goffin geeft op het slechts mogelijke moment een break weg. Hij werkte nog twee setpunten weg, maar Ebden, een grasspecialist, gaat bij 5-4 toch door de opslag van de Belg en heeft zo set 1 op zak. Onze landgenoot zal toch een versnelling hoger moeten schakelen in het vervolg van deze partij.