• home
 • video
 • pas verschenen

  Federer stoot vlot door, maar verrast met truitje van 100 miljoen dollar

  Federer is overtuigend aan zijn jacht op een negende Wimbledon-zege begonnen. Hij rekende in amper 1 uur en 19 minuten af met de Serviër Dusan Lajovic (ATP-58).

  Roger Federer is vanzelfsprekend het topreekshoofd in Londen en hij zette die status meteen kracht bij in zijn eerste ronde. De Zwitser maakte indruk in zijn eerste set. Na 20 minuten met prachtig tennis stond de 6-1 op het bord.

   

  Lajovic leek na set 1 de zenuwen van zich af te schudden en de Serviër bood toch wat meer weerwerk, maar ook in de volgende sets was Federer een maatje te groot. "Ik voelde me meteen thuis", vertelde hij na zijn wedstrijd. 

  Het opvallendste was het nieuwe logo op het shirt van Federer

  Federer maakte zich niet al te moe in zijn eerste ronde, maar heeft toch ettelijke miljoenen verdiend. De Zwitser betrad het tennisveld met het logo van kledingmerk Uniqlo op zijn borst. Een verrassing, want hij was bijna twintig jaar verbonden aan Nike.

   

  Volgens verschillende bronnen zou Federer voor de nieuwe overeenkomst 100 miljoen dollar krijgen. Hij zette zijn handtekening voor 10 jaar.