• home
 • video
 • pas verschenen

  Elise Mertens gaat vlot voorbij Collins naar 2e ronde op Wimbledon

  Elise Mertens (WTA-15) heeft zich verzekerd van de tweede ronde op Wimbledon. In haar eerste confrontatie tegen de Amerikaanse Danielle Collins (WTA 41) klaarde ze de klus in 2 sets: 3-6 en 2-6.

  De Belgische tennisvrouwen doen het goed in de eerste ronde op Wimbledon. Eerder wonnen Yanina Wickmayer en Alison Van Uytvanck al hun wedstrijd. Nu heeft Elise Mertens zich ook verzekerd van een plek in de tweede ronde. 

   

  Tijdens haar eerste ontmoeting met Danielle Collins brak Mertens meteen door de opslag van de Amerikaanse. Die weerde zich nadien nog met goede returns, maar bleek toch een maatje te klein voor de nummer 15 van de wereld. Na een uur en zeven minuten eindigde de partij op 3-6 en 2-6.

   

  Het is voor Mertens de eerste keer dat ze voorbij de openingsronde raakt in Londen. In de volgende ronde ontmoet Mertens de Amerikaanse Sachia Vickery (WTA 83).

  "Ik had geen last van zenuwen. Ik ben in mijn bubbel gebleven"

  "Het is heel speciaal om op Wimbledon te spelen. Ik wilde echt niet verliezen in die eerste ronde", vertelde Mertens na haar partij. "Het is leuk om zo te beginnen. Ik had geen last van zenuwen en vind dat ik een goed niveau haalde. Maar er zijn natuurlijk altijd werkpunten."

   

  "Mijn opslag draaide goed en dat is cruciaal op gras. In de tweede helft probeerde Collins me uit de match te halen. Ze discussieerde over twijfelachtige ballen en zocht contact met mij. Het is haar niet gelukt want ik ben in mijn bubbel gebleven."

   

  Nu wacht een confrontatie met Vickery. "Ik zal nog wat video's van haar laatste matchen moeten bekijken om haar goed te leren kennen. Haar stijl doet me wel een beetje denken aan Kerber. Ze speelt graag op de tegenaanval."

   

  Wat hoopt Mertens hier te bereiken? "Ik sta nog maar voor de eerste keer in de 2e ronde. Ik heb hier niets te verdedigen. Ik bekijk het match per match." 

  Fase per fase

  1. 20 uur 18. Maakt Mertens het af? Elise Mertens staat er met een 2-5-tussenstand meer dan goed voor. Nu is het de beurt aan Collins om op te slaan. Als onze landgenote door de opslag van de Amerikaanse breekt, gaat ze naar de volgende ronde.
  2. 20 uur 09. Het lijkt niet meer mis te lopen voor Mertens. De tussenstand momenteel is 1-4 in het voordeel voor Elise Mertens. De nummer 15 van de wereld zit goed in de wedstrijd en staat er, met bijna een uur te spelen, uitstekend voor.
  3. 20 uur 02. Meteen 0-2. Waar Collins daarnet 4 keer niet in slaagde, doet Mertens nu in één keer. Opnieuw maakt ze het de Amerikaanse flink lastig en verzilvert ze een breakpunt. Alweer breekt ze al snel door de opslag: 0-2.
  4. 19 uur 57. Lastiger begin in set 2. De tweede set begint moeizamer voor Mertens. Ze krijgt 4 breakpunten tegen, maar vecht met volle kracht terug. Ze werkt ze alle vier weg en wint alsnog het openingsspelletje.
  5. 19 uur 49. 1e set is voor Mertens! Elise Mertens heeft de eerste set op haar naam geschreven. De Belgische stond zelf nog een opslag af aan Collins, maar won nadien haar eigen opslag: 3-6. Loopt dit nog mis voor onze landgenote?
  6. 19 uur 40. Mertens doorbreekt opnieuw de opslag van Collins. Het staat 2-5 voor onze landgenote. Mertens heeft aan 1 breakpunt genoeg om weer door de opslag van Collins te gaan. De eerste set lijkt uitstekend begonnen te zijn.
  7. 19 uur 38. "Collins is voorlopig net iets minder beweeglijk op het gras dan Mertens". Dirk Gerlo.
  8. 19 uur 38. "Mertens speelt veel agressiever dan Collins". Dirk Gerlo.
  9. 19 uur 31. Collins maakt het Mertens toch moeilijk. "Makkelijk zal het voor Elise Mertens niet worden", vertelt Dirk Gerlo op Radio 1. En dat wordt ook duidelijk. Na de verloren opslag in het eerste spelletje, heeft de Amerikaanse zich herpakt. Ze heeft enkele goede returns in huis en wint zo ook haar spelletjes. Tussenstand: 2-3.
  10. 19 uur 25. "Mertens heeft haar eer en reputatie te verdedigen als 15e van de wereld". Dirk Gerlo.