• home
 • video
 • pas verschenen

  Thiem schakelt revelatie Cecchinato uit op weg naar finale

  Dominic Thiem (ATP-8) staat voor het eerst in de finale van Roland Garros. De Oostenrijker was in drie sets te sterk voor Goffin-killer Marco Cecchinato (ATP-72).

  De halve finales zijn het eindstation geworden voor revelatie Marco Cecchinato op Roland Garros. Na twee spannende sets was de derde er te veel aan voor de Italiaan. Zo eindigt het sprookje van Cecchinato op Roland Garros. 

   

  Thiem kreeg zijn plek in de finale niet zomaar in de schoot geworpen tegen de stugge Cecchinato. De 25-jarige Italiaan bleek opnieuw een zeer taaie klant en gaf zich volledig bij ieder punt. 

  2 sets spanning

  De eerste 2 sets gingen zeer gelijk op, maar op de momenten van de waarheid bleek de hoger gerangschikte Thiem toch de betere. Beiden stonden zeer sterk te serveren en bij momenten haalden de twee hun beste tennis boven. 


  De tweede set werd een nek-aan-nek race met een tiebreak als gevolg. Ook daarin was de spanning opnieuw te snijden, met enkele beklijvende punten als gevolg. Cecchinato wist nog vier setballen weg te werken, maar de vijfde was er te veel aan. 

  Cecchinato kopje onder in set 3

  In de derde en laatste set drukte Thiem nog eens op het gaspedaal. De Oostenrijker kwam al snel op een 0-4-voorsprong en liet zijn prooi niet meer los.


  De veer bij Cecchinato leek gebroken en de verrassing van het toernooi moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen in de dominante Thiem, die de derde set met 1-6 binnen haalde.


  Voor Thiem wordt het morgen zijn eerste finale op Roland Garros. Daarin zal hij het opnemen tegen favoriet Nadal (ATP-1) of de Argentijnse reus Del Potro (ATP-6).

  Herbekijk het matchpunt: