• home
 • video
 • pas verschenen

  Mertens haalt voor het eerst de 2e week op Roland Garros

  Elise Mertens heeft weinig problemen gekend met Daria Gavrilova. De Australische deed enkel in de openingsfase lastig. Mertens staat zo bij de beste 16 in Parijs. Daarin wacht 's werelds nummer 1 Simona Halep.

  Elise Mertens gaat vlot door naar de 1/8e finales

  In haar eerste 3 matchen ging Elise Mertens door pieken en dalen, maar de aanblik van Daria Gavrilova, die ze op de Australian Open al wist te verslaan, deed haar opleven.

   

  In de openingsfase ging het nog min of meer gelijk op, ook al was de dominantie van Mertens snel duidelijk. Die uitte zich ook in de cijfers toen ze bij 3-2 voor het eerst door de opslag van Gavrilova ging.

   

  Het gaf Mertens zo'n boost en Gavrilova zo'n knauw dat de match vanaf dan razendsnel naar het laatste punt denderde. Mertens vond goed de hoeken en was sterk op haar opslag. Gavrilova kon amper nog een spelletje winnen.

   

  In de 1/8e finales neemt Mertens het op tegen Simona Halep, de nummer 1 van de wereld en ijzersterk op gravel. Die maakte korte metten met Andrea Petkovic met 7-5, 6-0.

  Mertens maakt er korte metten mee in set 2

  "Alles ging vandaag"

  "Alles ging vandaag", zegt Mertens. "Ik voelde me sterk, bleef rustig en was veel agressiever en losser dan in mijn vorige matchen. De dingen waarop ik de voorbije dagen gewerkt heb, waren nu beter. Mijn service draaide nu wel en dat is een voordeel op gravel."

  Fase per fase

  1. 15 uur 25. Afgelopen: Mertens naar de 1/8e finales. Elise Mertens klaart de klus uiteindelijk met 6-1 in de 2e set. Ze is er in de 2e week van Roland Garros nog bij.
  2. 15 uur 19. Gavrilova raakt niet meer in de rally's en ook niet meer op het scorebord: 5-0. Nu enkel nog de genadestoot toedienen.
  3. 15 uur 12. En we doen er nog een break bovenop: 3-0 nu al voor Mertens.
  4. 15 uur 07. Mertens gaat gewoon door op haar elan en opent de set met een break, die ze daarna op haar eigen opslag kan bevestigen: 2-0.
  5. 14 uur 54. Set 1 voor Mertens. Met nog een 2e break erbovenop trekt Mertens de 1e set over de streep. De helft van het werk heeft ze al achter de rug.
  6. 14 uur 51. Break bij 3-2. Elise Mertens kan vanaf de start haar stempel drukken, maar het duurt tot 3-2 voor ze door de opslag van Gavrilova kan gaan. Van 4-2 gaat het al snel ook naar 5-2. Het ziet er goed uit voor de eerste set.