• home
 • video
 • pas verschenen

  Halep blijft nummer 1 na zege in halve finale tegen Muguruza

  Simona Halep (WTA-1) heeft zich op Roland Garros verzekerd van een ticket voor de finale. Ze klaarde de klus tegen ex-winnares Muguruza (WTA-3) in twee sets. Door haar overwinning blijft de Roemeense ook de WTA-ranglijst aanvoeren.  

  Garbine Muguruza, de laureate van 2016, kreeg in haar halve finale een kans om twee vliegen in een klap te slaan. Ze kon niet alleen een plaats in de finale afdwingen, maar bij winst zou ze Halep ook vervangen als nummer 1 van de wereld.

   

  Die druk bleek te veel voor de Spaanse. Ze sloeg in de eerste set opvallend veel ongedwongen fouten en Halep snelde naar 5-0. De Roemeense mocht serveren voor de set, maar net op dat moment gaf ze haar opslag uit handen. Die break luidde echter niet de wederopstanding van Muguruza in. Bij 6-1 was de eerste set toch voorbij.

   

  In set twee was de partij iets evenwichter. Maar na ruim anderhalfuur trok topreekshoofd Halep het laken naar zich toe. Zij blijft zo ook na Roland Garros nummer 1 van de wereld. Ze speelt nu haar derde finale in Parijs, maar kon er nog nooit winnen. Zaterdag krijgt ze een nieuwe kans om voor het eerst in haar carrière een grandslamtoernooi op zak te steken.