• home
 • video
 • pas verschenen

  Flipkens geeft goeie uitgangspositie en titel uit handen in Rosmalen

  Kirsten Flipkens (WTA-60) is er niet in geslaagd om het WTA-toernooi van Rosmalen te winnen. Onze landgenote verloor in de finale van de Servische Aleksandra Krunic (WTA-55) in drie sets. 

  Flipkens verliest de finale in Rosmalen

  In de eerste set hielden Flipkens en Krunic elkaar in evenwicht tot 3-3, maar in het zevende spelletje maakte Flipkens net iets te veel fouten en gaf ze haar service uit handen. Krunic mocht bij 5-4 serveren voor de eerste set, maar faalde.

   

  Flipkens dwong een tiebreak af en daarin kraakte haar Servische opponente volledig. Flipkens bleef ijzersterk verdedigen, Krunic stapelde de onnodige fouten op. Na 0-7 in de tiebreak stond de 6-7 op het scorebord.

   

  In de tweede set had onze landgenote al snel een break te pakken. Bij 4-5 mocht zij op haar beurt de wedstrijd uitserveren, maar deze keer liet Flipkens het afweten. Van 4-5 ging het naar 7-5.

   

  Flipkens kwam die mentale opdoffer niet meer te boven. Krunic ging op en over onze landgenote. In geen tijd stond 6-7, 7-5 en 6-1 op het scorebord. Flipkens blijft op die manier op één WTA-titel steken, in 2012 in Quebec.

  "Mijn tank was al leeg voor deze wedstrijd"

  "Ik weet niet hoe ik dit gevoel moet omschrijven, maar ik ben in elk geval niet fris meer", vertelde Flipkens na haar verloren finale. "Ik heb het onderste uit de kan gehaald. Ik was gisteren al helemaal kapot."

   

  Flipkens stond op één spelletje van de zege en mocht serveren voor de match, maar zakte plots in elkaar. "Mijn tank was eigenlijk al leeg voor deze wedstrijd, maar je speelt dan op karakter en adrenaline. Ik raakte amper de trap af deze ochtend. Ik wist dat als het drie sets zouden worden, dat ik het niet zou halen."

   

  "Tegen Krunic moet je elk punt drie keer maken. Het was geen geheim dat ik fysiek moe was. Ik kan haar alleen maar feliciteren. Het is natuurlijk jammer dat ik de kers niet op de taart kon zetten. Maar vooraf had ik zeker getekend voor een finaleplaats hier."

   

  De laatste keer dat Flipkens in de finale van Rosmalen stond, speelde ze daarna de halve finales op Wimbledon? "Daar teken ik meteen voor. Ik ga met een heel goed gevoel het grasseizoen in. In het hoofd zit het goed, hopelijk wil mijn lichaam mee. Ik ben geen 20 jaar meer. Ik laat het toernooi in Mallorca schieten omdat ik minstens een dag of drie zal nodig hebben om te recupereren."

  Kirsten Flipkens.

  Flipkens was in 2013 ook al runner-up in Rosmalen.