• home
 • video
 • pas verschenen

  Furieuze Konta verliest weer finale in Nottingham, Barty boeman met dienst

  De Australische Ashleigh Barty (WTA-17) heeft het toernooi van Nottingham op haar naam geschreven. In de finale versloeg ze de Britse Johanna Konta (WTA-22), die op het einde stevig tekeer ging tegen de scheidsrechter, met 6-3, 3-6 en 6-4.

  Voor Ashleigh Barty was het nog maar haar 2e eindoverwinning in een WTA-toernooi. De 22-jarige tennisster won vorig jaar ook al het toernooi van Kuala Lumpur. 


  Ze verloeg thuisspeelster Johanna Konta in 3 sets. De Britse stond ook vorig jaar in de finale in Nottingham. Toen verloor ze van de Kroatische Donna Vekic.

  Konta verliest haar "cool" in set 3

  De twee speelsters verdeelden elk de eerste 2 sets onder elkaar, waarna de 3e en beslissende set de doorslag moest geven.


  Daarin kwam Konta nog terug van een 4-1-achterstand naar 4-4-gelijk, maar daarna liep het compleet mis voor de Britse. Ze maakte zich kwaad op de scheidsrechter, nadat die een bal van Barty, die buiten leek te vallen, niet uit had gegeven.


  "Het is een complete mop", fulmineerde Konta tegen de umpire. "Je neemt beslissingen die onze levens beïnvloeden. Begrijp je dat wel ten volle?"


  Haar uitlatingen haalden echter niets uit en Barty stoomde op een drafje door naar set- en matchwinst.

  De tirade van Konta: